Grad osniva trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. za provedbu projekta Rijeka EPK 2020.

Foto: Riječanin

Zadatak Društva je samostalna i transparentna provedba projekta RIJEKA 2020 tako što će implementirati operativne, programske i komunikacijske strategije

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke je bez rasprave usvojen i prijedlog o osnivanju trgovačkog društva RIJEKA 2020 d.o.o. za provedbu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.

Sandra Krpan (Klub SDP-a i ARS) u uvodnoj je riječi jučerašnje sjednice Gradskog vijeća čestitala timu koji je radio na kandidaturi za EPK istaknuvši da je to velika čast i za Rijeku i za Hrvatsku. Izrazila je vjeru da potpora Ministarstva kulture neće izostati. „Luka različitosti, naša multikulturalnost koja je identitet našega grada, ono je što nudimo Europi“, rekla je Krpan a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Zadatak Društva je samostalna i transparentna provedba projekta RIJEKA 2020 tako što će implementirati operativne, programske i komunikacijske strategije. Ono će biti odgovorno za provedbu kulturnog i umjetničkog programa, komunikaciju i marketing te prikupljanje sredstava i upravljanje, a njegova glavna zadaća je osigurati provođenje umjetničke vizije i strukture kulturnog programa, kao i uvjete koji odgovaraju strateškim i operativnim ciljevima iz prijavne dokumentacije.

Grad Rijeka unutar projekta EPK svojim će aktivnostima poboljšati opseg, raznolikost i europsku dimenziju svoje kulturne ponude, transnacionalnu suradnju, proširiti pristup i sudjelovanje u kulturi, ojačati kapacitet svojega kulturnog sektora i njegovu povezanost s drugim sektorima te podići svoj međunarodni ugled pomoću kulture, rečeno je sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari