PRIJAVE NA POVEZNICI

Grad Rijeka i UNIRI organiziraju online predavanje ”Što nakon diplome – Akcijski plan za mlade Grada Rijeke 2021.”

Foto: Unsplash/M.K./Ilustracija

Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za poduzetništvo i Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci, u srijedu 22. rujna 2021., od 11 do 13:30 sati organiziraju online panel pod nazivom Što nakon diplome?, namijenjen studentima pripadnicima ranjivih skupina, a posebice onima s invaliditetom.

Prijave za sudjelovanje su obavezne, a prijaviti se možete putem obrasca na poveznici najkasnije do 21. rujna u 15:00 sati.

Događaj se organizira u sklopu Akcijskog plana za mlade Grada Rijeke 2021, poglavlje “Zapošljavanje i poduzetništvo”, u okviru cilja 2. ‘Olakšati mladima pristup tržištu rada i jačati konkurentnost mladih na tržištu rada’, odnosno mjere 2.3. ‘Provođenje promidžbenih i informativnih aktivnosti prema dionicima na tržištu rada, usmjerenih na poticanje zapošljavanja mladih, pripadnika ranjivih skupina’.

Događaj je podijeljen u dvije tematske cjeline. U prvom dijelu – Stanje i izazovi osoba s invaliditetom na tržištu rada,  naglasak je na stanju i izazovima osoba s invaliditetom (OSI) na tržištu rada, u sklopu kojeg će govoriti: Željko Marković, predstojnik Područne službe HZZ Rijeka, Višnja Rakin, rukovoditeljica službe za profesionalnu rehabilitaciju, Centar za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka, Patricija Franolić, magistra edukacijske rehabilitacije.

VIDEO DANA:

U drugom dijelu usmjerenom na poduzetništvo i primjere dobre prakse, bit će predstavljeni programi Grada Rijeke u funkciji poticanja poduzetništva. Prezentacije će održati Iva Ribarić, savjetnica za provedbu projekata i promotivne aktivnosti u Odjelu za poduzetništvo Grada Rijeke, Maja Kordić Sekulić, viša stručna suradnica za poticanje i razvoj poduzetništva u Odjelu za poduzetništvo Grada Rijeke, Nikoleta Zubić, voditeljica Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci.

U sklopu eventa primjere dobre prakse pružit će poduzetnice Barbara Vardić i Danijela Petelin, a dio vremena posvećen je pitanjima sudionika i raspravi.

Moderator je Sandra Nuždić, Ured za studente s invaliditetom – Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views