DOK GOD POSTOJI POTREBA

Grad Rijeka ja za pogođene potresom koji borave u našem gradu osigurao pomoć. Evo kako ju mogu ostvariti!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Rijeka nudi pomoć stradalnicima iz Sisačko-moslavačke županije koju je nedavno pogodio katastrofalan potres, a koji privremeno borave na riječkom području

Pomoć će se pružati dok god za time postoji potreba.

Prije svega mislilo se o djeci, kojoj će se omogućiti upis i besplatni boravak u jaslicama/dječjem vrtićuupis u osnovnu školu i produženi/cjelodnevni boravak u kojima će imati osiguranu i prehranu, te jednokratnu novčanu pomoć za nabavu školskog pribora za osnovnu školu.

Dojenčad koja ima potrebu za prilagođenom hranom moći će je dobiti besplatno u Savjetovalištu za prehranu dojenčadi Doma zdravlja PGŽ (Cambierieva 7, tel. 051 336-046).

Također, svim će se osobama s pogođenog područja omogućiti neograničeni javni prijevoz na svim gradskim linijama na kojima prijevoz osigurava KD Autotrolej.

Sve osobe koje su u Rijeku došle sa stradalih područja, trebaju se prije svega javiti u Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka (tel. 051 333-699; e-mail. crvenikrizrijeka@gmail.com) kako bi dobili evidencijsku iskaznicu s kojom mogu koristiti sve gore navedene pomoći koje im Grad Rijeka solidarno nudi.

Uz predočenje te iskaznice moći će besplatno i neograničeno koristiti javni gradski prijevoz, dobiti besplatno hranu za dojenče, te upisati dijete u gradske jaslice ili dječji vrtić (Dječji vrtić RijekaDječji vrtić Sušak i Dječji vrtić More) ili osnovnoškolsku ustanovu čiji je osnivač Grad Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari