DOK GOD POSTOJI POTREBA

Grad Rijeka ja za pogođene potresom koji borave u našem gradu osigurao pomoć. Evo kako ju mogu ostvariti!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Rijeka nudi pomoć stradalnicima iz Sisačko-moslavačke županije koju je nedavno pogodio katastrofalan potres, a koji privremeno borave na riječkom području

Pomoć će se pružati dok god za time postoji potreba.

Prije svega mislilo se o djeci, kojoj će se omogućiti upis i besplatni boravak u jaslicama/dječjem vrtićuupis u osnovnu školu i produženi/cjelodnevni boravak u kojima će imati osiguranu i prehranu, te jednokratnu novčanu pomoć za nabavu školskog pribora za osnovnu školu.

Dojenčad koja ima potrebu za prilagođenom hranom moći će je dobiti besplatno u Savjetovalištu za prehranu dojenčadi Doma zdravlja PGŽ (Cambierieva 7, tel. 051 336-046).

Također, svim će se osobama s pogođenog područja omogućiti neograničeni javni prijevoz na svim gradskim linijama na kojima prijevoz osigurava KD Autotrolej.

Sve osobe koje su u Rijeku došle sa stradalih područja, trebaju se prije svega javiti u Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka (tel. 051 333-699; e-mail. crvenikrizrijeka@gmail.com) kako bi dobili evidencijsku iskaznicu s kojom mogu koristiti sve gore navedene pomoći koje im Grad Rijeka solidarno nudi.

Uz predočenje te iskaznice moći će besplatno i neograničeno koristiti javni gradski prijevoz, dobiti besplatno hranu za dojenče, te upisati dijete u gradske jaslice ili dječji vrtić (Dječji vrtić RijekaDječji vrtić Sušak i Dječji vrtić More) ili osnovnoškolsku ustanovu čiji je osnivač Grad Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari