OD 2. DO 19. KOLOVOZA

Galerija |Grad Rijeka jedan je od gradova domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva U-19

Idi na originalni članak

U organizaciji Međunarodne rukometne federacije, u Hrvatskoj se od 2. do 13 kolovoza održava 10. Svjetsko rukometno prvenstvo mladih do 19 godina, a uz Rijeku, gradovi domaćini su i Opatija, Varaždin i Koprivnica.

Oglas

U 11 dana natjecanja snage će odmjeriti 32 najbolje svjetske rukometne reprezentacije, a Hrvatska U-19 reprezentacija u skupini A natjecanje započinje u Varaždinu zajedno s Ruandom, Portugalom i Alžirom.

U Rijeci će se odigrati utakmice E skupine u kojoj igraju Danska, Austrija, Kina i Meksiko, te utakmice F skupine u kojoj se natječu Norveška, Crna Gora, Makedonija i Gruzija.

U Opatiji će se igrati utakmice skupine G (Njemačka, Argentina, Saudijska Arabija i SAD) i skupine H (Švedska, Farski otoci, Burundi i Iran).

Za predstavnike reprezentacija kao i predstavnike Međunarodne rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza u Gradu Rijeci održan je prijem prilikom kojeg je zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan poželjela sportašima ugodan boravak u Rijeci i uspješno sportsko natjecanje. „Zahvaljujem Međunarodnoj rukometnoj federaciji koja je Rijeku odabrala kao jedan od gradova domaćina ovog natjecanja, a tome je, sigurna sam, doprinijelo i prijašnje iskustvo organizacije velikih natjecanja u našem gradu. Pred nama je veliki sportski događaj i ljubitelji sporta i rukometa zasigurno će uživati u vrhunskom sportskom iskustvu u našem gradu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Krpan i poželjela svima ugodan boravak u Rijeci i uspješno natjecanje.

Na domaćinstvu i izvrsnim uvjetima koje omogućuje riječka sportska infrastruktura zahvalili su Boris Konjuh, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza; direktorica natjecanja za Rijeku i Opatiju Lidija Bojić Čačić i Narcisa Lecusanu, članica izvršnog odbora Međunarodne rukometne federacije.

Prijemu su nazočili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, direktor Rijeka sporta Igor Butorac i predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante.

Grad Rijeka osim domaćinstva i pokroviteljstva prvog djela natjecanja po skupinama bit će domaćin i druge faze natjecanja završnih utakmica za ukupni poredak, odnosno razigravanja za poredak od 17. do 24. mjesta. Službene utakmice natjecanja, njih čak 28, u Rijeci će se održavati u sportskoj dvorani Centra Zamet, dok će se treninzi reprezentacija odvijati u Dvorani mladosti i u dvorani „Dinko Lukarić“.

Drugi dio natjecanja, utakmica za finale kao i utakmica za treće mjesto održavat će se u Varaždinu i Koprivnici.

Ulaznice za utakmice moguće je kupiti u dvorani Marino Cvetković u Opatiji i u dvorani Centra Zamet. Cijena ulaznice je 10 eura, a riječ je o dnevnoj karti koja omogućuje gledanje sve četiri utakmice koje se odigravaju tijekom dana.

Exit mobile version