PROVJERITE UVJETE

Grad Rijeka objavio javni poziv za prijavu pomoćnika u nastavi

Foto: Unsplash/T.W.

Tko su pomoćnici u nastavi?

Pomoćnik je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakodnevnim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima, a sve prema izrađenome programu rada prema utvrđenim funkcionalnim sposobnostima i potrebama svakog pojedinog učenika te uputama učitelja/nastavnika, stručnih suradnika škole, odnosno stručnog tima.

Poslovi pomoćnika su: pomoć u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba, pomoć u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, suradnja s učiteljima/nastavnicima te vršnjacima učenika u razredu te poslovi specifični za funkcioniranje pojedinih učenika ili skupine učenika.

VIDEO DANA:

Tko se može prijaviti za pomoćnika u nastavi?

Prijaviti se mogu osobe koje imaju minimalno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje te protiv kojih nije pokrenut kazneni postupak.

Kandidati moraju imati ili završen program edukacije za poslovne pomoćnika u minimalnom trajanju od 20 sati ili se obvezati da će ga završiti prije početka rada.

Kome se podnose prijave?

Prijave se podnose preporučenom poštanskom pošiljkom na sljedeću adresu: Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo, Trpimirova 2, 51000 Rijeka, s napomenom Prijava za pomoćnike u nastavi.
Prijave se mogu podnijeti i osobno u Pisarnicu Grada Rijeke na adresi Trpimirova 2/III, 51000 Rijeka.

Do kada se podnose prijave?

Rok za podnošenje prijave je 28. srpnja 2021. godine.

Kome se mogu obratiti za više informacija?

Za sve informacije možete se obratiti na broj telefona 051/209-572 ili 051/209-575 ili na e-mail adresu skolstvo@rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari