DOBRO ĆE DOĆI

Grad Rijeka objavio natječaj za stipendije u školskoj/akademskoj godini 2022./2023.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riprotal

Grad Rijeka objavio je natječaje za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj 2022./2023. godini prema kriteriju darovitosti, socijalnom kriteriju i kriteriju deficitarnih zanimanja.

Prema kriteriju darovitosti, učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola i studentima ove će se školske/akademske godine dodijeliti ukupno 32 stipendije, prema socijalnom kriteriju ukupno 10 stipendija, a temeljem kriterija deficitarnih zanimanja dodijelit će se ukupno 9 stipendija, od toga dvije stipendije za magistre logopedije te sedam stipendija za magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Također, pravo na nastavak korištenja stipendije po kriteriju darovitosti ostvarilo je 58 stipendista (10 učenika i 48 studenata), prema socijalnim kriterijima 15 stipendista (11 učenika i 4 studenata) te 6 stipendistica koje se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Grad Rijeka će tako ove školske/akademske godine ukupno stipendirati 130 mladih Riječana, i to 90 darovitih učenika i studenata, 25 učenika i studenata prema socijalnim kriterijima te 15 stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Rok za podnošenje prijave za stipendije Grada Rijeke u ovoj školskoj/akademskoj godini je 15 dana od dana objave Natječaja, odnosno 3. studenog 2022. godine.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije imaju učenici, odnosno redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području grada Rijeke.

Svi uvjeti, kao i kriteriji kojima pristupnici moraju udovoljavati navedeni su u uvjetima svakog pojedinog natječaja koji su dostupni na mrežnim stranicama Grada Rijeke, www.rijeka.hr.

Pristupnica i obrasci mogu se preuzeti na mrežnim stranicama Grada Rijeke www.rijeka.hr ili podignuti u Pisarnici Grada Rijeke, Trpimirova 2/III, radnim danom od 8.30 do 15.30 sati. Prijave s dokumentacijom primaju se radnim danom od 8.30 do 15.30 sati u Pisarnici Grada Rijeke, Trpimirova 2/III,  ili se dostavljaju poštom na adresu: Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo, 51000 Rijeka, Trpimirova 2/III.

Stipendije za darovite učenike i studente

U školskoj/akademskoj 2022./2023. godini dodjeljuju se ukupno 32 stipendije i to 10 stipendija za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 22 stipendije za darovite studente.

Temeljni kriterij za izbor korisnika stipendije je darovitost, odnosno pristupnici natječaju se boduju prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima, te prema mišljenju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja.

Mjesečni iznosi stipendija su 850,00 kuna za korisnike stipendije koji se školuju u Rijeci te 1.100,00 kuna za korisnike stipendije koji se školuju izvan Rijeke. Stipendije se dodjeljuju za devet mjeseci

Stipendije za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Za školsku/akademsku 2022./2023. godinu dodijelit će se ukupno 10 stipendija i to 7 stipendija za učenike srednjih škola te 3 stipendije za studente.

Mjesečni iznos stipendije je 850,00 kuna i dodjeljuje se za 12 mjeseci.

Stipendije studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke

U akademskoj 2022./2023. godini dodijelit će se 9 stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i to dvije stipendije za zanimanje magistar/a logopedije te sedam stipendijaza zanimanje magistar/a ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Mjesečni iznos stipendije je 1.100,00 kuna i dodjeljuje se za devet mjeseci.

Podsjećamo, Grad Rijeka dodjeljuje stipendije za darovite učenike srednjih škola i studente od svog osnutka tj. od 1993. godine, te time Grad Rijeka potvrđuje ostvarenje jednog od svojih prioriteta – ulaganje u znanje mladih.

Od školske/akademske 2014./2015. godine Grad Rijeka dodjeljuje stipendije za učenike srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima. Dodjelom stipendijama želi se premostiti ekonomsku prepreku za ulazak mladih nepovoljnijeg socioekonomskog statusa u sustav obrazovanja, a istovremeno djeluje i na smanjivanje trenda njihovog napuštanja formalnog obrazovanja i ranijeg ulaska u svijet rada.

Stipendije za studente s prebivalištem na području grada Rijeke koji se obrazuju za deficitarna zanimanja Grad Rijeka dodjeljuje od akademske 2010./2011. godine, čime mladi osiguravaju svoje zaposlenje dok Grad time zadovoljava svoje potrebe za stručnim kadrovima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views