REAGIRANJE GRADA RIJEKE

Grad Rijeka: ‘Očekujemo da policija nasilnike s Platka najstrože kazni’

Foto: Riportal - Pixsell

Na informacije o divljanju i nasilju koje se u nedjelju dogodilo na Platku reagirao je i Grad Rijeka

Temeljem medijskih izvještaja o nasilju koje se u nedjelju dogodilo na Platku, u srijedu je oštrom osudom nasilja reagiralo vodstvo Grada Rijeke

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku

Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama.

Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustvom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.

Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tučnjave, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.

Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim.

Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati.”, reakcija je to vodstva Grada Rijeke i jasna poruka koja se suprotstavlja nasilju pozivajući na izricanje strogih kazni počiniteljima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari