REAGIRANJE GRADA RIJEKE

Grad Rijeka: ‘Očekujemo da policija nasilnike s Platka najstrože kazni’

Idi na originalni članak
Foto: Riportal - Pixsell

Na informacije o divljanju i nasilju koje se u nedjelju dogodilo na Platku reagirao je i Grad Rijeka

Oglas

Temeljem medijskih izvještaja o nasilju koje se u nedjelju dogodilo na Platku, u srijedu je oštrom osudom nasilja reagiralo vodstvo Grada Rijeke

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku

Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama.

Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustvom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.

Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tučnjave, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.

Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim.

Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati.”, reakcija je to vodstva Grada Rijeke i jasna poruka koja se suprotstavlja nasilju pozivajući na izricanje strogih kazni počiniteljima.

Exit mobile version