PROVJERITE UVJETE

Grad Rijeka osigurao poklon-bonove za sve s mirovinom do 2500 kn; Evo što trebate učiniti

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Uz sve ovogodišnje korisnike gradske novčane pomoći za umirovljenike s mirovinom do 1700 kn i korisnike novčane pomoći za osobe starije od 65 godina bez osobnog prihoda, koji su ovih dana na kućnu adresu dobili svoj poklon-bon, Grad Rijeka darovat će za blagdane i one umirovljenike koji imaju nešto višu mirovinu, odnosno one s mirovinom do 2500 kn.

Koji su ostali uvjeti za dobivanje poklon-bona?

Međutim, poklon-bon moći će dobiti samo oni među njima koji u Republici Hrvatskoj nemaju u (su)vlasništvu neku nekretninu osim one koja im služi za stanovanje (drugi stan/kuću, kuću za odmor ili poslovni prostor), te ako su članovi kućanstva čiji prosječni tromjesečni prihodi nisu viši od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za samca 2875 kn, dvočlano kućanstvo 3625 kn, tročlano kućanstvo 4875 kn, četveročlano kućanstvo 6250 kn, brojnija kućanstva + 875 kn za svakoga dodatnog člana).

Kako se podnosi zahtjev?

Zahtjeve (uz navedenu prateću dokumentaciju) za dobivanje božićno-novogodišnjeg poklon-bona, umirovljenici koji još nisu dobili poklon-bon na kućnu adresu, mogu podnijeti najkasnije do 15. siječnja 2021.:

  • putem e-pošte na zdravstvo@rijeka.hr,
  • putem pošte na adresu Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Korzo 16, 51000 Rijeka ili
  • osobno radnim danom od 8.30 do 15.30 sati u šalter-sali Grada Rijeke, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Titov trg 3 (šalteri br. 4 i 5).

Zahtjevi i popis dokazne dokumentacije mogu se preuzeti na mrežnim stranicama Grada Rijeke.

Zbog epidemiološke situacije i prevencije daljnjeg širenja virusa COVID-19 preporučujemo izbjegavanje osobnog predavanja zahtjeva. Stoga apeliramo na rodbinu i znance umirovljenika koji nisu u mogućnosti samostalno podnijeti zahtjev zbog nedostatka IT opreme ili vještina, da im u tome pomognu.

Na koji način će biti dostavljen poklon-bon?

Grad Rijeka će svima koji podnesu zahtjeve elektronskim putem ili putem pošte i zadovolje prije navedene uvjete, blagdanski poklon-bon poslati na kućnu adresu.

Gdje i kako se može iskoristiti poklon-bon?

Poklon-bon u vrijednosti 300 kn umirovljenici će moći iskoristiti jednokratno u trgovačkom društvu Plodine d.d., počevši od 15. prosinca 2020. do 28. veljače 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari