PRIJAVITE SE

Grad Rijeka pomaže učeničkim zadrugama: Prijave za financiranje otvorene do 18. listopada

Od 2. listopada do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 18. listopada otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj 2024./2025. godini.

Učeničke zadruge važan su oblik odgojno-obrazovnog rada u osnovnim školama kojim se potiče razvoj poduzetničkih kompetencija učenika te razvijaju njihovi potencijali i radne navike, jača motivacija za radnim i proizvodnim procesima, samopouzdanje i svijest o vlastitim interesima i mogućnostima.

Sagledavajući važnost rada učeničkih zadruga za podizanje poduzetničke klime i kulture u školama, Grad Rijeka u sklopu Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke od 2014. godine podupire njihov rad.

Kako bi se pomoglo radu učeničkih zadruga, mjerom je predviđeno sufinanciranje troškova nabave opreme i materijala do 398,00 eura po učeničkoj zadruzi kao i sufinanciranje troškova edukacija iz područja produkt dizajna do 199,00 eura po učeničkoj zadruzi.

U gradskom proračunu za 2024. godinu za sufinanciranje učeničkih zadruga planirano ukupno 3.000 eura.

Prije se podnose isključivo putem online obrasca

Na javni poziv, objavljen na mrežnim stranicama Grada Rijeke, mogu se javiti učeničke zadruge osnovane u osnovnim školama Grada Rijeke.

Prijave se primaju isključivo putem Informacijskog servisa Grada Rijeke, gdje postoje detaljne upute o postupku podnošenja prijava.

Prijave se zaprimaju od 2. listopada 2024. godine od 08:00 sati, pa do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 18. listopada 2024. godine do 16:00 sati.

Zadruge osmišljavaju zanimljive proizvode

Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, škole mogu stavljati u promet proizvode nastale kao rezultat rada učenika u učeničkim zadrugama, a sredstva stečena takvim prometom posebno se evidentiraju i ulažu u daljnji rad učeničkih zadruga.

U protekloj školskoj godini Grad Rijeka sufinancirao je projekte četiri zadruge riječkih osnovnih škola: Učeničke zadruge „Teslići“ OŠ Nikola Tesla, Učeničke zadruge „Cedar“ Osnovne škole Kozala, Učeničke zadruge „Eugenijalci“ OŠ Eugen Kumičić, Učeničke zadruge „Gornja Vežica“ Osnovne škole Gornja Vežica, Učeničke zadruge „Centar“ Osnovne škole Centar te Učeničke zadruge „Podvežica“ Osnovne škole Vežica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari