OBRADOVATI ŠTO VIŠE RIJEČANA

Grad Rijeka priprema blagdanske poklon-bonove za veći broj umirovljenika

Ilustracija: Riportal

Gradskom vijeću s gradonačelnikovog kolegija upućene su na raspravu i usvajanje druge izmjene i dopune proračuna Grada Rijeke za 2020. godinu te najavljena mogućnost novih mjera pomoći za poduzetnike i građane pogođenima pandemijom koronavirusa.

Zbog epidemioloških mjera vezanih uz sprječavanje širenja koronavirusa, gradonačelnikov kolegij i dalje se održava u elektronskom obliku, a gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na susretu s novinarima predstavlja donesene zaključke.

Gradonačelnik se na početku konferencije osvrnuo na trenutnu epidemiološku situaciju i relativno velik broj sugrađana zaraženih koronavirusom te ponovno pozvao sve građane na poštovanje mjera i odgovorno ponašanje.

Razmatra se mogućnost da blagdanski poklon-bon dobije veći broj umirovljenika

Nakon što je na jednom od proteklih gradonačelnikovih kolegija usvojen zaključak prema kojem će se umirovljenicima s najnižim mirovinama te starijim osobama bez prihoda i ove godine podijeliti blagdanski poklon-bonovi za nabavu namirnica, gradonačelnik Obersnel je najavio da se razmišlja o proširenju kriterija za dobivanje poklon-bona.

Naime, prema postojećem zaključku pravo na poklon-bon imaju umirovljenici čije su mirovine niže od 1700 kuna, a sada se razmatra mogućnost da se poveća cenzus za dobivanje poklon-bona povisi, kako bi što veći broj umirovljenika bio obuhvaćen mjerom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari