PROJEKT SE PROŠIRUJE

Grad Rijeka proširuje uslugu besplatnog prijevoza onkoloških pacijenata, sada je dostupan i drugim kategorijama pacijenata

AUTOTROLEJ VEĆ GODINAMA PROVODI USLUGU PRIJEVOZA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Riječki pilot-projekt besplatnog prijevoza onkoloških bolesnika se proširuje te će uslugu od 2. svibnja 2023. godine moći koristiti i bolesnici koji obavljaju radioterapiju na Klinici za radioterapiju i onkologiju riječkog KBC-a

Podsjetimo, kako bi olakšao dolazak na terapiju i liječenje onkološkim bolesnicima koji žive na području Rijeke, Grad Rijeka je 3. travnja 2023. godine pokrenuo pilot-projekt „Prijevoz onkoloških pacijenata na terapiju u KBC Rijeka“ koji provodi u suradnji s KD Autotrolej d.o.o. i Klinikom za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka.

Projektom je omogućena usluga besplatnog prijevoza onkološkim bolesnicima i po potrebi njihovoj pratnji, od pacijentovog kućnog ulaza do ulaza u Kliniku za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka te povratak s terapije do kuće svakog radnog dana. Usluga je potpuno prilagođena pacijentima i trajanju njihove terapije.

U prvoj fazi pilot-projekta besplatni prijevoz bio je omogućen pacijentima koji su obavljali terapiju u Dnevnoj bolnici.

Nakon evaluacije prve faze, projekt se proširuje te je od 2. svibnja ove godine usluga besplatnog prijevoza omogućena i pacijentima koji obavljaju radioterapiju, odnosno terapiju zračenjem, na Klinici za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka.

Prijevoz pacijenata obavlja se prema rasporedu terapija, a predbilježbe za prijevoz pacijenti vrše kod koordinatora Klinike za radioterapiju i onkologiju, na tel. 091/165 8315 ili putem emaila: onkologija-ruzica@kbc-rijeka.hr. Eventualno otkazivanja prijevoza od strane pacijenata vrši se putem besplatnog telefona 0800 -1166.

Onkološki bolesnici grada Rijeke informacije o besplatnom prijevozu dobivaju prvenstveno kroz onkološko savjetovalište u okviru Klinike za onkologiju u koji se upućuju svi onkološki pacijenti koji započinju s bilo kojim oblikom onkološke terapije u okviru Klinike; kemoterapija, imunoterapija, radioterapija.

U narednom razdoblju planirano je i daljnje širenje ovoga pilot-projekta.

Za realizaciju pilot-projekta „Prijevoz onkoloških pacijenata na terapiju u KBC Rijeka“ Grad Rijeka je putem Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života u proračunu za 2023. godinu osigurao 65.000,00 eura. Sredstva su namijenjena za sve troškove prijevoza, odnosno za održavanje vozila kojima se vrši prijevoz pacijenata (obavezni tehnički pregled, osiguranje vozila, gorivo, rezervni dijelovi), troškove telefona, radne odjeće i plaće vozača te djelomice plaće dispečera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari