,U SVOM DOMU'

Grad Rijeka raspisala natječaj za zapošljavanje osoba koje će pomagati starijim osobama i osobama s invaliditetom; Prijave otvorene i za buduće korisnike

Foto: Unsplash/ N.C.

U sklopu EU projekta „U svom domu“, kojeg zajednički provode Grad Rijeka i Caritas Riječke nadbiskupije, raspisan je natječaj za zapošljavanje deset radnika za pružanje potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, kao i javni poziv budućim korisnicima.

Natječaj za zapošljavanje deset osoba na određeno vrijeme otvoren do 14. lipnja

Deset osoba prima se u radni odnos na određeno vrijeme, odnosno na 30 mjeseci, na puno radno vrijeme, s početkom rada u rujnu, a mjesto rada je Rijeka. Radi se o terenskom radu, a radno iskustvo kao ni obrazovanje nije potrebno.

Posao će uključivati obavljanje kućanskih poslova (pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, pranje posuđa, organiziranje pranja i glačanja rublja, donošenje ogrjeva i sl.); održavanje osobne higijene (pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika) te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba (pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostava lijekova, namirnica, dostava pomagala, odlazak kod liječnika i sl.).

Tekst natječaja za zapošljavanje s prijavnicom i popisom obaveznih priloga dostupan je na mrežnim stranicama Caritasa Riječke nadbiskupije.

Prijave na natječaj za zapošljavanje s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se do 14. lipnja 2024. godine osobno ili poštom na adresu: Caritas Riječke nadbiskupije, Osječka ul. 84A, 51000 Rijeka ili e-malom na: zazeli.rijeka.caritas@gmail.com. Osobe koje zadovoljavaju uvjete Natječaja biti će pozvane na razgovor za posao.

Javni poziv budućim korisnicima – osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom

Natječaj za zapošljavanje raspisan je u sklopu projekta „U svom domu“, čiji je glavni cilj povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području grada Rijeke. Kroz pružanje usluge potpore i podrške osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina) pridonosi se njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Pravo sudjelovanja u projektu imaju isključivo osobe starija od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom koje ispunjavaju kriterije navedene u javnom pozivu za iskaz interesa za uključivanje u projekt. Uz usluge pomoći u kući, održavanja osobne higijene te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, svaki korisnik mjesečno dobiva paket kućanskih i higijenskih potrepština. Navedene usluge i paket za korisnike su besplatni.

Javni poziv je trajno otvoren za vrijeme trajanja projekta no zbog ograničenog broja korisnika ciljane skupine kojima je moguće pružiti uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu, odnosno 60 osoba, pozivaju se potencijalni korisnici da prijave predaju u što kraćem roku.

Tekst javnog poziva za iskaz interesa – uključivanje korisnika u projekt s prijavnicom, popisom obaveznih priloga, obrascem izjave o članovima zajedničkog kućanstva i opisom kriterija dostupan je na mrežnim stranicama Caritasa Riječke nadbiskupije.

Ispunjeni i potpisani obrasci za iskaz interesa s dokaznom dokumentacijom podnose se osobno ili poštom na adresu: Caritas Riječke nadbiskupije, Osječka ul. 84A, 51000 Rijeka ili e-malom na: zazeli.rijeka.caritas@gmail.com.

Natječaj i javni poziv su raspisani na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, u financijskom razdoblju od 2021.-2027., operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., programa „Zaželi – prevencija  institucionalizacije“. Bespovratna sredstva u visini od 450 tisuća eura Gradu Rijeci kao nositelju projekta te Caritasu Riječke nadbiskupije kao partneru na projektu, dodijeljena su temeljem javnog poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a osigurana su iz europskih fondova te državnog proračuna.

U svom domu - lenta partnera

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari