POSJET TORPEDU

Grad Rijeka u suradnji s Riječkom razvojnom agencijom Porin organizira Studijski posjet Proizvodnom parku Torpedo

U sklopu EU projekta RESTART_4Danube u srijedu 29. rujna od 14 do 15,30 sati Grad Rijeka u suradnji s Riječkom razvojnom agencijom Porin organizira Studijski posjet Proizvodnom parku Torpedo.

Cilj studijskog posjeta Proizvodnom parku Torpedo u Rijeci, koji se organizira u sklopu Interreg DTP projekta RESTART_4Danube, jest predstavljanje primjene aditivne tehnologije u praksi, ali i Lokalnog akcijskog plana (LAP) dionicima i budućim korisnicima. Riječki LAP nastao je u okviru krovne teme „Održiva regeneracija industrijskih zgrada“, a nastoji približiti suvremenu tehnologiju kreativnoj zajednici, koristeći obnovljene kapacitete starih industrijskih zgrada, koje su nedavno dobile novu funkciju. Plan će se fokusirati na dva takva prostora – Proizvodni park Torpedo te Dječju kuću.

Demonstracija 3D tehnologija poduzetnicima

Inicijalne ideje za riječki LAP stigle su od lokalnih dionika, koji su se okupili na radionici održanom u sklopu istog projekta u lipnju 2021. Sudionici radionice su tijekom te rasprave naglasili da je otvoren pristup suvremenoj tehnologiji preduvjet za rast i razvoj: poduzetnici i budući poduzetnici moraju imati priliku upoznati se s prednostima suvremenih tehnologija uz mentorstvo i prijenos znanja, a s tim procesom važno je krenuti od najranije dobi. Na temelju tih zaključaka, projektni tim Grada Rijeke, koji je partner na projektu RESTART_4Danube, definirao je sa suradnicima akcije kojima će 3D tehnologiju približiti, a njene mogućnosti demonstrirati odabranim ciljnim skupinama. Svrha akcijskog plana je da se lokalni kreativni potencijal okrene i prema novim tehnologijama, što dovodi do unaprjeđenja poslovanja, povećanja inovacija, poboljšanja digitalne pismenosti i afiniteta ka industrijama budućnosti.

Studijski posjet uživo i online – potrebna prijava za sudjelovanje

Stoga će u okviru Studijskog posjeta Proizvodnom parku Torpedo, osim aditivnih tehnologija, biti prezentirani i prijedlozi akcija za Lokalni akcijski plan.

Radi se o dvije akcije koje povezuju 3D tehnologiju s kreativnim potencijalom ciljnih skupina – poduzetnika, budućih poduzetnika i djece, a nastale su na temelju ideja lokalnih dionika, koje su prikupljene na prethodno održanoj projektnoj radionici.

Obje akcije uključuju besplatne 3D edukacije, koje će se održati iduće godine u nedavno obnovljenim objektima industrijske baštine – Proizvodnom parku Torpedo i Dječjoj kući. Tijekom studijskog posjeta bit će upriličena demonstracija jedne od tih dviju akcija – ‘3DITion’ radionica, koja je namijenjena poduzetnicima i onima koji to žele postati.

Osim na licu mjesta, studijski posjet moći će se pratiti i online, a prijava sudionika za obje varijante je obvezna, te se može učiniti putem linka https://forms.gle/28Z6SbaVUH4FgBkK6 najkasnije do 28. rujna 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views