JAVNI INTERES

GRAĐANI BIJESNI Zašto Grad Krk dopušta koncesionaru zatvaranje dijela obale?

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL/ Ilustracija

Tko bi rekao da će Grad Krk, koji u javnosti nosi reputaciju uspješnog mediteranskog grada u kojem je poželjno živjeti, doći na listu gradova u kojima koncesionar ima prednost nad javnim interesom? I to sve zbog malog dijela obale smještenog u staroj gradskoj jezgri, koju je zakupio koncesionar i uveo nova pravila igre. 

Posljednjih 13 godina građani Krka i njihovi gosti uživali su tijekom dana na kamenom zidu uz more, na lokaciji znanoj kao Stepenice Šotobaterija. Bilo je to mjesto na kojem ste preko dana mogli doći, sjesti i nesmetano uživati u morskim prizorima. No posljednjih pola godine tamo se, prema opisima koje smo dobili od čitatelja, vodi pravi rat za komad obale.

I prije je ovaj dio Krka bio pod koncesijom, ali ne cijeli dan. Prijašnji koncesionari koristili su ovaj dio obale u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima, za svojevrsni lounge bar. Tijekom dana ta je lokacija bila uvjetno rečeno – besplatna. No dolaskom novog koncesionara, za kojeg tvrde da je sin poznatog lokalnog moćnika, cijela priča se iz temelja mijenja. Novi koncesionar stavio je lokot na željezna vrata koja vode do obale i zabranio ljudima pristup popularnom hot spotu.

VIDEO DANA:

O ovoj temi Morski.hr pisao je prije 2 mjeseca, kada je i kontaktirao krčku gradsku upravu od kojih su tražili pojašnjenje nastale zavrzlame. Tada je rečeno da ova lokacija ne spada u granicu pomorskog dobra te da je “pristup navedenom prostoru omogućen svima tijekom radnog vremena ( 16,00 -23,00 sata) i nema zabrane ulaska unatoč nekonzumaciji pića, te ga mogu razgledati svi zainteresirani posjetitelji i građani Krka”.

Iako su građani slali čak i peticiju gradskim vlastima da im se omogući pristup navedenoj lokaciji izvan radnog vremena koncesionara kao što su mogli i prijašnjih godina, iz grada su nam tada rekli da oni takvu peticiju niti bilo koji drugi dopis od građana i turističkih operatera nikad nisu dobili te da se lokacija zaključava kako bi ostala čista, jer su je mnogi tijekom noći koristili kao javni WC.

No građani tvrde da gradska uprava iznosi neistine te da je pristup navedenoj lokaciji potpuno zabranjen izvan radnog vremena koncesionara. ponavljaju kako je navedena lokacija i prijašnjih godina bila zatvarana tijekom noći, no ujutro bi opet bila otvorena za javnost.

Morski.hr se ponovno obratio upravi Grada Krka, u kojima su tražili pojašnjenje navedene situacije kao i odgovor na pitanje – zašto grad ignorira zahtjeve svojih građana u korist jednog jedinog koncesionara? No do zaključenja ovog teksta od Grada Krka odgovor nije stigao.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama, institucije reagiraju tek kada postanu vijest. Onog trenutka ako i kada stigne službeni odgovor od Grada Krka na postavljena pitanja, svakako ćemo ga objaviti.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari