NA POZIV GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Filipović na svečanosti obilježavanja Dana Podgorice i investicijskom forumu

Na poziv gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, riječki gradonačelnik Marko Filipović proteklog je vikenda prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine tog crnogorskog grada, i to u povodu 19. prosinca – Dana Podgorice i 77. godišnjice oslobođenja tog grada u Drugom svjetskom ratu.

Također na poziv podgoričkog gradonačelnika, riječki gradonačelnik sudjelovao je u  radu Podgoričkog investicionog foruma koji je održan u Podgorici uoči spomenute svečane sjednice. Glavne teme Foruma bile su vezane uz učinke pandemije koronavirusa na ekonomiju i investicijsku klimu i to u kontekstu jačanja ekonomske suradnje i privlačenja stranih investicija. Gradonačelnik Filipović na Forumu je bio jedan od panelista na temu privlačenja investicija. Uz njega, panelisti su bili i gradonačelnik Podgorice Vuković i zamjenik Odjela za vanjsku ekonomiju i međunarodne odnose Moskve Viacheslav Manuylov.

Sustav Grada Rijeke, koji čine gradska uprava, komunalna i trgovačka društva u suvlasništvu Grada Rijeke i gradske ustanove, realizirao je u razdoblju 2017. – 2021. godine putem natječaja za sredstva EU-a (fondovi i programi Unije) 141 projekt ukupne vrijednosti preko 4,1 milijardu kuna ili preko 554 milijuna EUR. Od toga je sustav Grada Rijeke ostvario europskih sredstava u iznosu od 2,2 milijarde kuna ili oko 298 milijuna EUR – rekao je gradonačelnik Filipović.

Uz navedeno, gradonačelnik Filipović se u svom izlaganju na panelu fokusirao i na aktualne riječke razvojne projekte kao što su ulaganja u razvoj prometne infrastrukture, stanogradnju, turizam, predškolski odgoj, poduzetničku infrastrukturu itd.

Također, gradonačelnik Filipović bio je i na prijemu kod gradonačelnika Podgorice organiziranog za našu delegaciju i delegaciju ukrajinskog Kijeva. Filipović je na prijemu naglasio da u Rijeci postoji veoma aktivna crnogorska zajednica i da je to nešto što nesporno veže dvije države. Isto tako, pozdravio je izraženi doprinos hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori razvoju odnosa dviju država, kao i strateškom usmjerenju ka pridruživanju zajednici europskih država.

VIDEO DANA:

Povodom dana oslobođenja Podgorice gradonačelnik Filipović položio je i vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari