NATUPNI POSJET

Galerija | Gradonačelnik Filipović održao prijem za veleposlanika Malezije

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović primio je danas u nastupni posjet Nj.E. Kennedyja Mayonga Onona, veleposlanika Malezije u Republici Hrvatskoj.

Nastupni posjet NJ.E. Mayong Onon, koji je na dužnosti veleposlanika Malezije u Republici Hrvatskoj od listopada prošle godine, bio je prilika za otvaranje niza tema od zajedničkog značaja s ciljem jačanja suradnje između Malezije i Hrvatske, odnosno Rijeke.

Gradonačelnik Rijeke Filipović predstavio je razvojne mogućnosti Rijeke u kojoj se trenutno odvija ili planira velik broj javnih i privatnih investicija koja će promijeniti lice grada. Ulaganja se tiču prvenstveno gospodarske, prometne i turističke infrastrukture, kao što su uređenje kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, cestovne i željezničke infrastrukture te uređenja najmodernije nautičke marine u Hrvatskoj.

Rijeku je kao turističku destinaciju u kojoj turističke brojke posljednjih pet godina rastu po stopi od 20% godišnje, predstavio direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Veleposlanik Mayong Onon istaknuo je kako je dobro upoznat s potencijalom Rijeke kao najveće hrvatske luke te strateškom pozicijom grada na karti Europe i svijeta, a time i mogućnostima razvoja prometa malezijske robe preko riječke luke, povezivanja hrvatskih i malezijskih gospodarstvenika te razvoja turizma. Prije pandemije koronavirusa, naglasio je veleposlanik, Hrvatsku je posjećivalo oko 30 tisuća malezijskih turista godišnje, s potencijalom za vraćanje na predpandemijske brojke i njihov rast.

Veleposlanika Mayong Onon posebno je istaknuo zainteresiranost za sudjelovanje malezijskih grupa na Riječkom karnevalu, koji bi dijelom ove velike riječke manifestacije mogli postati već iduće godine.

Nj.E. Mayong Onon, u posjet Rijeci došao je u pratnji svoje savjetnice Sharmini Devi Gopal te suradnika Jasmina Džaferovića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari