NEUGODNO IZNENAĐEN

Gradonačelnik Kastva Mostarac komentirao potez vjeroučiteljice: ”Ovakvim sadržajima u školi nije mjesto!”

Foto: Facebook

Nakon što je na društvenim mrežama osvanuo skandalozni listić sa sata vjeronauka u kastavskoj školi Milan Brozović, o svemu se oglasio se i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Gradonačelnik je osudio ovakav način ”edukacije”  u školama i jasno poručio kako nema tolerancije za ovakve neprimjerene poteze učitelja koji bi djecu trebali podučavati toleranciji, poštivanju i uvažavanju.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”’Neugodno sam iznenađen radnim listićem iz vjeronauka kojeg su rješavali osmaši kastavske škole, a koji je danas izašao u javnost putem društvenih mreža. To nije način na koji se djecu uči toleranciji i opasnostima koje nose predrasude. Ovakvim sadržajima u školi nije i ne smije biti mjesto. U kontaktu sam s ravnateljicom OŠ “Milan Brozović” Kastav, prof. Sandrom Krpan, koja je već poduzela korake utvrđivanja činjenica i ocijenila sadržaj listića neprimjerenim. Kastav mora ostati grad otvorenosti i slobode. Zato smo i uveli Građanski odgoj u školu kako bi se ovakve stvari učile na primjereniji način.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari