NAJPRIJE PRESELJENJE AUTOTROLEJA

Gradonačelnik Marko Filipović odgovorio na pitanje kada će se obnoviti bazen na Školjiću

Nakon preseljenja Autotroleja, odnosno zamjene lokacija moći će se eventualno pristupiti realizaciji projekta

Na Aktualnom satu današnje 8. sjednice Gradskog vijeća Sabina Marov (Most) je pitala kada i što Grad Rijeka planira poduzeti vezano uz projekt obnove bazena na Školjiću.

Projekt je predstavljen još davne 2008.godine kada je Vijeću prezentiran projekt prenamjene i obnove kompleksa kao jedinstveni projekt za građane i osobe s invaliditetom i osobama s poteškoćama, podsjetila je Sabina Marov.

Zanima ju kakav je plan za Školjić i kakva je vizija Grada 14 godina nakon što je taj projekt prezentiran.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako bi vijećnica kao arhitektica trebala biti upoznata s činjenicom da su bazeni jedni od najsloženijih i najskupljih objekata, kako za građenje tako i održavanje.

Prostor je u vlasništvu Autotroleja. Ideja je da se realizira preseljenje Autotroleja na drugu lokaciju, a na prostoru Školjića je predviđena i jedna od stanica pruge koja prolazi kroz grad i služit će javnom gradskom prometu.

U ponedjeljak ima sastanak s državnim tajnikom na tu temu. Nedavno su ugovoreni radovi na uređenju Energani vrijedni 30 milijuna kuna. Riječ je o objektu koji širi perspektivu razvitka ostalog područja. Nakon preseljenja Autotroleja, odnosno zamjene lokacija moći će se eventualno pristupiti realizaciji projekta.

2008. godine bila je to idejna faza kao projekt koji bi se prijavio na EU projekte. Grad Rijeka nije mogao pristupiti natječajima u to vrijeme. Nada se da će u narednom periodu to biti moguće. Ideja je hvale vrijedna, no radi se o značajnim sredstvima koja za sada nisu predviđena pa je realizacija moguća samo ako bude financirano iz EU fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari