GRADONAČELNIKOV KOLEGIJ

Gradonačelnik Rijeke imenovao članove Radne skupine za razvoj kulture našeg grada

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović na 74. gradonačelnikovom kolegiju imenovao je članove Radne skupine za razvoj kulture Grada Rijeke.

Poslovi i zadaće Radne skupine su evaluacija stanja kulture Grada Rijeke i predlaganje razvojnih mjera; koordiniranje i provođenje aktivnosti u vezi s izradom prijedloga Plana razvoja kulture Grada Rijeke od 2025. do 2032. godine; definiranje ciljeva i prioriteta kulturnog razvitka i kulturnih djelatnosti, kao i integracije nasljeđa projekta „Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. godine“ u akte strateškog planiranja Grada Rijeke; predlaganje mjera za unapređenje dostupnosti i kvalitete programa kulture od javnog interesa u Gradu Rijeci, kao i izvještavanje Gradonačelnika Grada Rijeke o rezultatima rada Radne skupine.

Za predsjednicu radne skupine imenovana je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg, a za članove Plamena Šarlija, Maša Magzan, Dubravka Vrgoč, Lilian Stošić, Davor Mišković, Nebojša Zelič te Niko Cvjetković. U radu Radne skupine mogu sudjelovati ili u nju biti imenovani i drugi stručnjaci u skladu s potrebama, a s ciljem pružanja dodatne stručne pomoći.

Izrada strateškog dokumenta o razvoju kulture predložena je zaključkom Gradskog vijeća iz listopada 2023. godine.

Gradonačelnik je dao prethodnu suglasnost Rijeka plusu na Cjenik sa strukturom cijene komunalne usluge parkiranja na javnim parkiralištima s primjenom od 2. svibnja.

Donesen je zaključak kojim se regulira se korištenje površina javne namjene, predmeta za oglašavanje i druge imovine u vlasništvu Grada za vrijeme trajanja prikupljanja potpisa za predlaganje kandidata za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, te izborne promidžbe za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, koji će se održati 9. lipnja 2024. godine.

Gradonačelnik je donio odluku o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Rijeka Davorke Guštin, s danom 31. svibnja 2024. godine, na osobni zahtjev.

Zaključkom gradonačelnika u vlasništvo javne ustanove Art-kino bez naknade preneseno je pravo vlasništva za teretno kombi vozilo. Javna ustanova u kulturi Art-kino iskazala je potrebu za predmetnim vozilom, koje će koristiti za provođenje putujućih radionica, javnih prikazivanja filmova na otvorenom te druge zadaće koje provode u sklopu svoje redovne djelatnosti.

Donesen je niz zaključaka koji se vezan uz gospodarenje gradskim poslovnim prostorima i zemljištima.

Između ostaloga, prihvaćena je informacija o provedenom Javnom natječaju za davanje u zakup poslovnih prostora objavljenom 8. ožujka. Na javnom natječaju ukupno je oglašeno 37 poslovnih prostora. Na javni natječaj pristigle su 63 prijave i to za 34 poslovna prostora. Po provedenom javnom natječaju izlicitirano je 30 poslovnih prostora ukupne korisne površine 3.003 m2, uz mjesečnu zakupninu u iznosu od 13.848,60 eura bez PDV-a, što čini 2,21 % ukupnog mjesečnog zaduženja zakupnine za sve poslovne prostore na upravljanju Upravnog odjela za gradsku imovinu.

Do srijede, 8. svibnja otvoren je novi natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora, na kojem je oglašeno 38 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari