GRADONAČELNIK RIJEKE

Video |Gradonačelnik Rijeke: ‘Pomoći ćemo onima u našem najmu. Šanse za proglašenje elementarne nepogode su malene’

Idi na originalni članak

‘Prognoza ni za večeras nije bajna, no ne vjerujem da će se ponoviti jučerašnji scenarij’, rekao je Filipović. Više u video prilogu!

Oglas

Tek kada se voda u potpunosti povuče bit će vidljivi i potpuni razmjeri štete u Rijeci. Izbijeni šahtovi, poplavljeni podrumi, uništeni domovi, škole… Štete zbrajaju mnogi. Najviše kulturne institucije koje su stradale u centru grada.

Reporterka RTL-a Maja Brkljača razgovarala je s gradonačelnikom Markom Filipovićem.

Počela je prijava šteta, no da bi bila proglašena elementarna nepogoda, iznos šteta morao bi probiti 20 posto proračuna. U pitanju grada Rijeke, riječ je o cifri od oko 200 milijuna kuna.

“Danas smo kroz dan popisali štetu na ustanovama u gradskom vlasništvu, najviše na kulturnim ustanovama, od Muzeja grada, do Muzeja suvremene umjetnosti i Dječje kuće”, rekao je Filipović.

Kazao je da se još ne zna o kojim se iznosima radi.

“Šanse za proglašenje elementarne nepogode su malene. Mislim da ćemo do kraja tjedna raspolagati s procjenom koliko nam treba sredstava za sanaciju štete”, rekao je.

Na pitanje treba li Rijeka pomoć Vlade i je li Vlada spremna pomoći, Filipović je rekao da je današnji sastanak prošao korektno i da su potpredsjednik Vlade i župan obećali svu pomoć koja je potrebna.

“Za sada pri ispumpavanjima i intervencijama pomoć nije bila potrebna. Zahvaljujem se svima od gradonačelnika Zagreba do Raba, koji su zvali i pitali treba li nam pomoć. Prognoza ni za večeras nije bajna, no ne vjerujem da će se ponoviti jučerašnji scenarij”, rekao je.

A na pitanje hoće li grad pomoći unesrećenim građanima, i kojima, Filipović je kazao da će definitivno pomoći onima koji su u gradskim prostorima.

“Počeli smo s popisivanjem onih koji su naši najmoprimci. Ti objekti su i osigurani, kao i oprema u njima. Sukladno mogućnostima gradskog proračuna izaći ćemo u susret onima koji su najpotrebniji”, rekao je Filipović, donose RTL Vijesti.

Bujična poplava uzrokovala velike materijalne štete
Exit mobile version