ODRŽANA I PANEL RASPRAVA

Galerija | Gradu Opatiji dodijeljen certifikat Grad za mlade

Jučer je Opatiji i službeno dodijeljen certifikat Grad za mlade u Kući Europe u Zagrebu. Certifikat je dodijeljen gradovima koji su zadovoljili sve potrebne uvjete na javnom pozivu iz siječnja ove godine. Podsjetimo, to su gradovi Karlovac, Opatija, Ozalj, Rijeka, Samobor i Šibenik.

Prisutne su uvodno pozdravili Hristo Hristov, voditelj političkog tima Predstavništva Europske Komisije u Hrvatskoj, Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, i Nives Kopajtich Škrlec, koordinatorica poslova za Udrugu gradova u RH.

Nakon dodjele certifikata, održana je i panel rasprava s predstavnicama i predstavnicima gradova koji su dobili Certifikat za razdoblje od 2024. do 2027. godine na kojoj je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić. Tijekom panela posebno je naglašena važnost uključivanja i informiranja mladih u lokalnim sredinama, kao preduvjeta za razvoj svih drugih lokalnih politika za mlade.

Također, model provedbe različitih aktivnosti i politika u suradnji s gradskim ustanovama i lokalnim organizacijama civilnog društva prepoznat je kao instrument kojim se u velikoj mjeri može rasteretiti gradske uprave, a istovremeno osigurati stručnost i kvalitetu u provedbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari