SREDSTVA I DRUGIMA U PGŽ

Gradu Rijeci 250 tisuća kuna za rekonstrukciju plaža i obale u 2021. godini

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Gradu Rijeci je dodijelio 250.000,00 kuna za sanaciju i rekonstrukciju plaža i obalnog pojasa u 2021. godini

Oglas

Naime, Grad Rijeka javio se na Javni poziv Ministarstva u siječnju ove godine i prijavio sanaciju plaža i obale na sljedećim lokacijama : Villa Olga – izvođenje novih stepenica na mjestu starih koje povezuju stazu sa šljunčanom plažom; plaža Bivio – sanacija potpornog zida neposredno uz šetnicu koji odvaja šetnicu od stjenskog pokosa; šetnica od plaže Bivio prema hotelu Hilton – izvođenje novih stepenica sa podestom prema šljunčanoj plaži i sanacija mostića koji je srušen. Na istoj lokaciji podiže se i stara stazica koju prelijeva more za vrijeme južine.

Za dodijeljena sredstva Ministarstva danas su u Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru Ugovor o sufinanciranju potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Potpisu ugovora prisustvovali su i Gari Capelli, saborski zastupnik, Nina Perko, ravnateljica Uprave pomorstva, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Irena Gerovac – Zrnić, tajnica Kabineta ministra mora, prometa i infrastrukture i Nada Milošević, pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranska županije.

Ministarstvo je dodijelilo sredstva i drugim gradovima i općinama na području naše županije, pa su ugovore potpisali i Neven Komadina, načelnik Općine Dobrinj, Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice, Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba, Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja, Rikardo Staraj, načelnik Općine Mošćenička Draga i Dalibor Čandrlić, gradonačelnik Kraljevice.

Podsjećamo kako je Grad Rijeka početkom ožujka objavio natječaj za Prioritetnu sanaciju plaža na području grada Rijeke.

Exit mobile version