U GALERIJI KORTIL

GRUNF, SIR OLIVER, BOB ROCK… Izložba ‘Pola stoljeća s Alanom Fordom’ stiže u Rijeku!

Foto: © 2020 By Max Bunker

U srijedu 7. listopada u 19 sati u galeriji Kortil otvara se izložba posvećena jednom od najčitanijih stripova na našem području – kultnom Alanu Fordu

Izložba Pola stoljeća s Alanom Fordom održava se u sklopu XIX. izdanja Dana talijanske kulture Generalnog konzulata Italije u Rijeci i XX. izdanja Tjedna Talijanskog jezika u svijetu, a riječkoj publici predstavlja se nakon Milana.

Izložba prati povijest jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija talijanskog  stripa u seriji, koji je miješanjem ironije, humora, satire i nadrealnog  na posve originalan način uspio osvojiti brojne generacije čitatelja.

Foto: © 2020 By Max Bunker

Posjetitelji će moći pratiti evoluciju lika Alana Forda te se upoznati s njegovim  prijateljima i neprijateljima, kao i temama iz serijala.

Osim originalnih skica njegova dva autora, Magnusa i Maxa Bunkera te originalnih izdanja stripova, bit će izloženi i originalni primjerci knjiga te zanimljivi predmeti koji se vezuju uz strip i njegove autore. Autor postave je Luca Bertuzzi.

Izložba ostaje otvorena do 30. listopada, ulaz je slobodan, a radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari