PRIJATELJSTVO OD 2011. GODINE

Galerija | Grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea posjetila Rijeku

Grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea, koja ovih dana boravi na Kvarneru, posjetila je i Grad Rijeku.

Goste iz njemačkog Karlsruhea pozdravila je Maja Pudić iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, izrazivši im još jednom dobrodošlicu u Rijeku.
„Rijeka i Karlsruhe njeguju svoje prijateljstvo više od deset godina.  Međunarodna suradnja uvijek je izazov, ali naša dva grada uspjela su ostvariti poprilično dobru suradnju i realizirati neke lijepe i konkretne projekte na obostrano zadovoljstvo“, kazala je Pudić, izrazivši nadu da će dva grada i u budućnosti nastaviti graditi prijateljstvo i partnerstvo.

Nakon što su imali priliku i turistički obići Rijeku, gosti iz prijateljskog grada su se u prostorijama Gradske vijećnice kroz prezentaciju Dominika Damiša iz Turističke zajednice grada Rijeke upoznali s riječkim znamenitostima, lokacijama i događajima.

Rijeka i Karlsruhe prijateljstvo njeguju od 2011. godine, kada je potpisan Sporazum o uspostavi prijateljske suradnje. Tako je, primjerice, u svibnju u Rijeci otvorena zajednička izložba umjetnika iz Rijeke i Karlsruhea.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari