VAŽNOST RIBE

“Gušti od ribi!” i u Gimnaziji Eugena Kumičića

Znate li da prosječan građanin Hrvatske pojede tek 9 do 12 kilograma ribe godišnje, što je znatno ispod prosjeka jednog stanovnika Poljske ili Njemačke, dok istovremeno naše more obiluje ribom i morskim plodovima? Je li vam poznato da plava riba obiluje omega 3 masnim kiselinama koje smanjuju razinu kolesterola, reguliraju krvni tlak i smanjuju rizik od začepljenja krvnih žila? Riba je, usto, bogata proteinima, vitaminom D i vitaminima B skupine.

Te činjenice i još mnoge druge maturanti opatijske Gimnazije Eugena Kumičića mogli su čuti od poznatog chefa Davida Skoke koji im je održao edukativno predavanje o važnosti konzumacije ribe, o njenim nutritivnim svojstvima, a s njim su imali prilike i kuhati.

Riječ je o predavanjima sa svrhom podizanja svjesnosti o važnosti konzumacije ribe, u sklopu projekta Grada Opatije „Gušti od ribi!“ Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na zanimljiv, suvremen i zabavan način predstavlja tradicionalna jela naših nona te tradicionalna riblja jela pripremljena na suvremeni način po receptu chefa Skoke. Aplikacija nudi zabavu i učenje za cijelu obitelj kroz kvizove i edukativne igre. Aplikaciju “Gušti od ribi!” možete preuzeti na Google playu ili App Storeu.

“Gušti od ribi!” naziv je projekta financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata. Projekt je to Grada Opatije u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR.

Iz naše mreže
Preporučeno
video dana
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari