A7 RUPA - RIJEKA - ŽUTA LOKVA

HAC: Od ponedjeljka 9. listopada nastavak radova na čvoru Matulji, na snazi će biti nova regulacija prometa

Ilustracija: Riportal

U ponedjeljak 9. listopada, nakon turističke sezone, nastavljaju se radovi koji su započeli još u rujnu 2022.  godine na dogradnji čvora Učka (Matulji) na autocesti A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva

Do početka ljeta izvedeni su radovi rušenja objekta na vrhu usjeka, proširen je usjek miniranjem i zaštićeni pokos usjeka, izvedeni su potporni zidovi, izveden je dio kolničke konstrukcije punog profila te su djelomično izmještene instalacije.

Zbog nastavka radova te sigurnosti korisnika potrebno je zatvoriti i krak  Rijeka – Opatija, Učka, krak Rupa – Opatija, Učka i na 7 dana krak  Opatija, Učka – Rupa.

“Kako bi korisnicima koji dolaze od strane Zagreba i koriste čvor Učka (Matulji) pojednostavnili dolazak do svojih odredišta  omogućili smo prolazak dijelom novog čvora Trinajstići te alternativnim pravcima preko državne ceste D8 – kružno raskrižje Matulji – Opatija/Pula.”, poručuju iz HAC-a.

Korisnici koji dolaze iz strane Slovenije preusmjeravaju se u čvoru Jurdani na državnu cestu D8 do naselja Matulji, te se također spajaju na državnu cestu D8 – kružno raskrižje Matulji – Opatija/Pula.

Korisnici koji dolaze iz smjera Pule/Opatije u smjeru Rijeke/otoka Krka/Zagreba nesmetano se preko čvora Učka uključuju na autocestu A7.

“Ova regulacija privremenog puštanja prometa kroz dio čvora Trinajstići (dva kraka) je iz razloga izbjegavanja obilaznih pravaca kroz čvor Rijeka zapad (Diračje), a koji čitavom duljinom od 5 km vodi kroz naselja županijskim cestama 5018 i 5047 te dijelom DC8. 

Prolazom preko dijela novog čvora Trinajstići i državnom cestom D8 u naselju Matulji koja je u cijelosti nedavno obnovljena promet se vodi većim dijelom (5 km) autocestom te 4 km novouređenom državnom cestom do Matulja.”, dodali su iz HAC-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari