HAHLIĆ KOD RIJEKE: Veća skupina migranata danas komotno predahnula u Planinarskom domu na svom putu u Europu

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Ilegalni migranti se na svom putovanju rutom iz sjeverozapadne BIH preko Hrvatske prema Sloveniji i dalje zapadnoj Europi više i ne skrivaju previše

Tako su i danas ujutro, skupina od njih desetak mladih momaka, zastali u Planinarskom domu Hahlić kako bi predahnuli od napornog puta gdje ih je fotografirao naš foto-suradnik.

Kao što vidite na fotografiji, migranti su smireno i dostojenstveno dočekani a ponuđena im je i okrijepa.

Nadamo se da ovi momci imaju bolje manire od onih o kojima smo pisali neki dan a koji su provalili u objekte Nacionalnog parka Risnjak. (OVDJE)

Podsjećamo, pisali smo u više navrata o većim grupama migranata, uglavnom mlađih muškaraca, koji su posljednjih tjedana viđeni u široj okolici Rijeke na svom putu prema zapadnoj Europi (OVDJE), što nije uvijek bilo i ugodno iskustvo za planinare, izletnike i sve one koji se u prirodi susreću s ljudima s kojima najčešće ne mogu komunicirati i koji su kulturološki podosta različiti od onoga na što smo navikli u našim krajevima i ovom dijelu Europe.

Inače, Planinarski dom Hahlić nalazi se u općini Jelenje na južnoj padini Obruča, a od doma se pruža lijep vidik na Riječki zaljev, otoke, Grobinštinu i Učku. Hahliću se može prići na jedan sat hoda iz Klane preko Gumanačke, Trstenika i Suhog , a iz Podkilavca do Doma vodi slab kolnik za terenska vozila.

VIDEO DANA: