NAPOKON ODABRALI

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke bit će Josip Ostrogović

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjedništvo HDZ-a potvrdilo je odluku riječkog ogranka HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a potvrdilo je odluku Gradskog odbora HDZ-a Rijeka koji je jednoglasno izabrao Josipa Ostrogovića za HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Rijeke na predstojećim lokalnim izborima (16. svibnja 2021.).

Iako se neko vrijeme u kuloarima u stranci raspravljalo i o drugim scenarijima odnosno mogućim kandidatima – prije svega o ravnatelju KBC-a Rijeka Alenu Ružiću i ravnatelju riječke Lučke uprave Denisu Vukorepi – izbor je ipak na kraju pao na nedavno izabranog predsjednika riječkoga HDZ-a Josipa Ostrogovića koji je na unutarstranačkim izborima pobijedio Kristjana Staničića.

Josip Ostrogović u riječkoj javnosti poznat je i kao žestoki kritičar aktualne gradske vlasti. Kao predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću glasna je i uporna oporba, ne prezajući ni od poduzimanja raznih inicijativa, poput protestnih napuštanja sjednica.

Njegovom kandidaturom napokon je poznat HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke, u trenutku dok je već poznato osam kandidata od kojih su neki uvelike u kampanji – bilo na društvenim mjrežama bilo u raznim (pred)izbornim aktivnostima na terenu.

Hoće li HDZ-ovo oklijevanje – pa i kašnjenje? – u isticanju kandidata za gradonačelnika pa time i animiranje glasačkog tijela biti i njihov startni hendikep, vidjet će se nakon objave rezultata izbora.

Podsjetimo, na prošlim lokalnim izborima HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke bio je Kristjan Staničić, ali nije uspio ući u drugi krug – istisnuo ga je “odmetnuti HDZ-ov sin” Hrvoje Burić koji je u drugom krugu izgubio od Vojka Obersnela.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari