DOBRO DJELO

Heroj iz Like spasio dan čovjeku u Kraljevici; Pogledajte što je učinio!

U Kraljevici se nedavno dogodio susret koji je istinski dirnuo srca prolaznika i svjedoka. Naime, putnik koji je svoje iskustvo odlučio podijeliti na Facebooku, doživio je nešto što će pamtiti kao čin neizmjernog ljudskog dobrotvornog djela.

Na putu iz Rijeke prema otoku Krku, putnik je planirao podići gotovinu na bankomatu Erste banke u Kraljevici. No, kako to ponekad biva, bankomat je odbio transakciju zbog prekoračenja dnevnog limita. Tada je odlučio podignuti manji iznos, no bez uspjeha, stoga se odlučio obratiti obližnjoj poslovnici banke kako bi riješio svoj problem.

U trenutku kada je razgovarao s djelatnicom banke, u banku je uletio stariji gospodin, gospodin Devčić, držeći u rukama novac koji je ostao u bankomatu i koji je brže bolje pohitao vratiti.

Njegova dobrota, iskrenost i brza reakcija ostavili su snažan dojam na sve prisutne.

Umjesto da samo uzme novac i ode, putnik je osjetio duboku zahvalnost prema gospodinu Devčiću te ga pozvao na kavu kako bi mu osobno izrazio zahvalnost. Gospodin Devčić, ponosan na svoje korijene iz Like, skromno je odbio materijalnu nagradu, ali je prihvatio razmjenu kontaktnih podataka kako bi se putnik mogao odužiti na primjeren način.

Ovaj susret ne samo da je obogatio putnikov dan, već je i podsjetio sve nas na snagu ljudske dobrote i spremnosti na pomoć, bez obzira na osobnu korist. Bravo!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari