SRETAN KRAJ

Herojska akcija na Krku: HGSS spasio dvije ovce koje su ‘zapele’ na litici!

Na otoku Krku jedna ovca već desetak dana boravila je na nepristupačnoj litici, a situacija je postala kritična. Diana Primožić, poznata po svojim akcijama pomoći životinjama, podijelila je ovu priču, naglasivši da je životinja na istom mjestu od 28. srpnja. Situacija je privukla veliku pažnju javnosti, a mnogi su apelirali na hitnu intervenciju Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Prema njenim riječima, hitna pomoć je bila neophodna jer je pitanje života i smrti. Točna lokacija ovce je navedena, ali njeno zdravstveno stanje, kao i što je jela i pila posljednjih dana, ostalo je nepoznato. Ipak, sigurno je bilo da je još uvijek živa.

Unatoč tome što su dvije objave o njoj već postavljene, pomoć nije odmah stigla. Mnogi komentatori isticali su da je teren toliko nepristupačan da bi samo pripadnici HGSS-a mogli uspješno izvršiti spašavanje. Takve akcije nisu nepoznate ovoj službi jer su već spašavali životinje s nepristupačnih mjesta.

HGSS u akciji

Neslužbeno se doznalo kako se HGSS oglasio te kako je u tijeku bila akcija traženja glisera iz Crikvenice koji može primiti četiri osobe. Nakon napornih priprema i organizacije, akcija spašavanja je krenula.

Konačan ishod

Diana Primožić kasnije je iste večeri objavila novosti o ishodu akcije:

“Hvala dečkima iz HGSS-a, Goranu na prijevozu, i njegovom frendu, a udomitelju tri hrta na društvu i pomoći. Hvala Ivani Pečenković na dojavi, Nini Rosić, Vanji Weitzenfeld, svima hvala na podršci i idejama. Dvije su ovčice slobodne, ali treća više nije bila u toj spilji. Je li pala ili je odnešena, ne znamo. Žao nam je što kasnimo. Još jednom hvala svima koji su dali savjete kako postupiti s njom i onima koji bi je zbrinuli do sutra. Vjerujem da smo svi umorni, ja jedva gledam. Laka vam noć, ljudi.”

Unatoč naporima i uspjehu spašavanja dvije ovce, sudbina treće ovce ostaje nepoznata.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari