EVO ŠTO KAŽU

Hitna pomoć u prošloj godini bilježi povećan broj intervencija

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Novogodišnja je noć za riječku hitnu pomoć prošla mirno i bez većih intervencija.

-“Pa što se tiče novogodišnje noći, ne možemo reći da je bilo nekakvih značajnijih intervencija vezanih uz samo slavlje i doček Nove godine. Uglavnom se radilo o intervencijama kao i inače, znači ništa posebno uz trovanja, padove, uz nekakve incidente ne, istaknula je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a Senka Kajičić.

Promjena je to u usporedbi s prošlim godinama, poručuje: – Ove godine je toga bilo puno manje nego ranijih godina, da li je vrijeme bilo krivac tome, ne bih znala reći.

-“Incidenti s pirotehnikom, petardama? Ne, ove godine ništa No, osim novogodišnje noći, situacija s pirotehnikom je tijekom cijelog prosinca bila iznenađujuće mirna.-“Općenito nije bilo nikakvih značajnijih intervencija vezanih uz pirotehnička sredstva. Jesu li ljudi zaista poslušali da se treba oprezno rukovati s pirotehnikom, iskreno se nadam da jesu, poručila je ravnateljica. Ipak, gledajući cijelu 2023. godinu, Primorsko-goranska županija bilježi veći porast intervencija u odnosu na godine prije.-“Što se tiče broja intervencija u prošloj godini, tu možemo reći da smo dostigli jedan, ne znam da li bih rekla jedan slavan ili neslavan rekord, a to je da smo na području PGŽ, prešli 31 tisuću pregleda. Isto tako, broj pregleda u reanimacijskim prostorima je 16 tisuća, to su brojke koje su najveće koje smo do sad imali. Najčešće ozljede među pacijentima uglavnom su slične iz godine u godinu.-“To su najčešće pacijenti s bolovima u prsnom košu, pacijenti sa smetnjama disanja, moždani udari, prometne, to su vam najčešće intervencije koje mi imamo. Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije od ponoći 1. siječnja do 13 sati 2. siječnja obavio 150 intervencija, piše Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari