EVO ŠTO KAŽU

Hitna pomoć u prošloj godini bilježi povećan broj intervencija

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Novogodišnja je noć za riječku hitnu pomoć prošla mirno i bez većih intervencija.

Oglas

-“Pa što se tiče novogodišnje noći, ne možemo reći da je bilo nekakvih značajnijih intervencija vezanih uz samo slavlje i doček Nove godine. Uglavnom se radilo o intervencijama kao i inače, znači ništa posebno uz trovanja, padove, uz nekakve incidente ne, istaknula je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a Senka Kajičić.

Promjena je to u usporedbi s prošlim godinama, poručuje: – Ove godine je toga bilo puno manje nego ranijih godina, da li je vrijeme bilo krivac tome, ne bih znala reći.

-“Incidenti s pirotehnikom, petardama? Ne, ove godine ništa No, osim novogodišnje noći, situacija s pirotehnikom je tijekom cijelog prosinca bila iznenađujuće mirna.-“Općenito nije bilo nikakvih značajnijih intervencija vezanih uz pirotehnička sredstva. Jesu li ljudi zaista poslušali da se treba oprezno rukovati s pirotehnikom, iskreno se nadam da jesu, poručila je ravnateljica. Ipak, gledajući cijelu 2023. godinu, Primorsko-goranska županija bilježi veći porast intervencija u odnosu na godine prije.-“Što se tiče broja intervencija u prošloj godini, tu možemo reći da smo dostigli jedan, ne znam da li bih rekla jedan slavan ili neslavan rekord, a to je da smo na području PGŽ, prešli 31 tisuću pregleda. Isto tako, broj pregleda u reanimacijskim prostorima je 16 tisuća, to su brojke koje su najveće koje smo do sad imali. Najčešće ozljede među pacijentima uglavnom su slične iz godine u godinu.-“To su najčešće pacijenti s bolovima u prsnom košu, pacijenti sa smetnjama disanja, moždani udari, prometne, to su vam najčešće intervencije koje mi imamo. Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije od ponoći 1. siječnja do 13 sati 2. siječnja obavio 150 intervencija, piše Kanal Ri.

Exit mobile version