HNS-ov vijećnik Sandro Vizler na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Obersnela nazvao „bivšim gradonačelnikom“

Idi na originalni članak

Obersnel je od Vizlera zatražio da mu dostavi lokacije grafita neprimjerena sadržaja što je Vizler obećao i učiniti, no – ističu HNS-ovci – „…kako je krenulo, dok Obersnel reagira, dotle će Bukša već sve očistiti!“

Oglas

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na posljednjoj, burnoj sjednici Gradskog vijeća suočio se s nekoliko provokativnih pitanja vijećnika od kojih ga je posebno zateklo i ono o grafitima na riječkim ulicama.

Pitanje je, nastavno na posljednju „aferu“ s pojavljivanjem grafita „Bukša vs. Obersnel“ na zidovima riječkih zgrada (OVDJE) a nakon najave riječkog gradonačelnika kako će putem policijskog aparata pokrenuti istragu o „vinovnicima uništavanja gradske imovine“, postavio HNS-ov vijećnik Sandro Vizler Đole a glasilo je: „Podiže li riječki gradonačelnik Vojko Obersnel policiju na crtače grafita uvijek, ili samo kada se na grafitima pojave lica bivšeg i budućeg gradonačelnika Rijeke?“.

HNS-ov vijećnik svoje je pitanje podupro iznošenjem činjenica kako je cijeli grad išaran grafitima, a među njima je i mnogo onih krajnje neprilična sadržaja koji otvoreno poziva na nacionalnu, rasnu… nesnošljivost i mržnju ili veličaju zločinačke režime.

„Između ostalih, na zidovima riječkih zgrada možemo pročitati i parole kao što su “SRBE NA VRBE”, slova “U” ili razne varijante kukastih križeva. A na izlazu iz ulice Dolac, kojom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel svaki dan odlazi s posla, na zidu piše – “FUCK EU”. To je Europska prijestolnica kulture?!“, pita se i u svom statusu na Facebooku Sandro Vizler.

Gradonačelnik je vijećniku HNS-a odgovorio kako „..nije prvi put da je policiji prijavio različite grafite i ne jednom su pokrenuti postupci protiv počinitelja, svaki neprimjereni grafit nastojimo ukloniti…“ što Vizlera nije zadovoljilo jer, kako kaže, „treba samo prošetati gradom i utvrditi pravo stanje stvari“.

Gradonačelnik Obersnel pozvao je vijećnika Vizlera da mu dostavi lokacije na kojima su nacrtani grafiti neprimjerenog sadržaja, a Vizler je to prokomentirao ovako: „To ću i učiniti, iako mislim da će ih prije Juraj Bukša prefarbati nego što će Obersnel reagirati!“

Naime, predsjednik riječkog ogranka HNS-a i kandidat za riječkog gradonačelnika Juraj Bukša već nekoliko dana vlastoručno čisti grad i javno poziva Obersnela da mu se pridruži, “ako već kao gradonačelnik ne zna organizirati komunalne službe da to urade umjesto građana-volontera”.

Exit mobile version