PREKO 50 IZLAGAČA

HORECA ADRIA: U Opatiji započelo šesto izdanje turističkog sajma!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Uz mjere usmjerene na sigurnost i zdravlje posjetitelja i izlagača, sajam HoReCa Adria se održava od četvrtka 22., do subote 24. listopada. Nastupit će oko 50 tvrtki koje predstavljaju vodeće brandove opreme za hotele, restorane i apartmane, kako bi se svi oni što bolje pripremili za povratak turizma i novu sezonu

Najave s njemačkog, austrijskog i švicarskog tržišta i istraživanja o zemljama u koje njihovi stanovnici žele putovati, pokazuju kako je Hrvatska na vrhu ljestvice. Dobro stojimo i u zemljama srednje i istočne Europe, što ide u prilog tvrdnji da će se turizam početi vraćati na staro čim to bude moguće. S time na umu, i ove godine organiziran je sajam HoReCa Adria. U svojem šestom, situaciji prilagođenom izdanju okupiti će manji broj izlagača i u sigurnom okruženju povezati turističke poduzetnike i njihove poslovne partnere, vodeće dobavljače za HoReCa sektor.

– U stalnom smo kontaktu s turističkim djelatnicima, oni su svjesni situacije, ali i optimistični u pogledu oporavka turizma i nove sezone, za koju svi vjerujemo da će biti bolja. Kako bi sve to dočekali spremni, već sada kreću u pripremu svojih objekata. U organizaciju sajma smo i krenuli uz njihovu podršku, kako bismo odgovorili na potrebe da na jednom mjestu pronađu sve ono što im je potrebno. Trenutno svi radimo u otežanim uvjetima i sajam HoReCa Adria je zapravo jedinstvena prilika za osobni susret. Na sajmu će se sve moći uživo vidjeti, odlučiti, susresti se s poslovnim partnerima, dobavljačima i kolegama, naravno uz poštivanje svih mjera sigurnosti, rekao je direktor sajma Adriano Požarić. 

Na sajmu nastupa 50-ak pažljivo odabranih tvrtki, dobavljača i proizvođača vodećih brendova opreme za hotele, restorane i apartmane. Svi su pripremili bogat izlagački program u kojem će, između ostaloga, predstaviti i najnovije proizvode za sezonu 2021. Za većinu njih ovo će biti prvo predstavljanje ne samo na hrvatskom, već i na europskom tržištu.

Izlagački program pokriva kompletan asortiman za hotelijerstvo, ugostiteljstvo te vile, apartmane i kuće za odmor. Izložena će biti profesionalna oprema za kuhinje te oprema za pripremu, prezentaciju i posluživanje hrane. Tu je i sitan inventar, stolno posuđe i potrošni materijal, namještaj i opreme za sobe, podne obloge i dekori, slastičarske sirovine i sladoled, tekstilna galanterija uz poseban naglasak na nove tehnologije i usluge. Sukladno trenutnoj situaciji, velik dio u izlagačkom programu zauzet će i sredstva za dezinfekciju, čišćenje, održavanje higijene i svega prilagođenog “novom normalnom u turizmu”.

– Sajam smo u potpunosti prilagodili novim sigurnosnim standardima i mjerama zaštite, kako bi posjetitelji u zaštićenom okružju mogli obići sve izlagače i partnere. Cilj nam je pružiti najvišu i najprofesionalniju razinu sigurnosti, prema najboljoj europskoj i svjetskoj praksi, najavio je Adriano Požarić. Kretanje sajmom omogućeno je u jednosmjernim koridorima širine tri metra, s odvojenim ulazom i izlazom kako bi se održala još veća udaljenost među posjetiteljima, a biti će dostupne i zaštitne maske i dezinficijensi prilikom ulaza, na različitim pozicijama na sajmu i kod svih izlagača.

Prilikom ulaska na sajam posjetiteljima će se mjeriti temperatura te će se skenirati na ulazu kako bi se osiguralo da u niti jednom trenutku ne bude previše ljudi u dvorani. Tijekom dana u više navrata će se vršiti dezinfekcija prostora, a kako je dvorana opremeljena vrhunskim ventilacijskim sustavom, izmjene zraka će se vršiti svakih 40 minuta.

Radi izbjegavanja gužvi, svi koji žele posjetiti sajam mogu se prijaviti putem interneta te preuzeti i isprintati svoju ulaznicu i s njom direktno ući na sajam. Sajam je četvrtak 22., i petak 23. listopada otvoren od 10 do 18 sati, a subotu 24. listopada od 10 do 15 sati.

Sajam je projekt časopisa Turizam info, pokrenut s ciljem da na jednome mjestu spoji dobavljače iz sektora turizma s hotelijerima, vlasnicima apartmana, restoraterima, ugostiteljima i svima ostalima koji se bave turizmom, a koji će na sajmu moći vidjeti nove trendove i tehnologije te razmijeniti iskustva. Organiziran je uz pokroviteljstvo i uz podršku Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari