STIGLI SU DOMA

Galerija | Hrvatski tim za spašavanje vratio se iz potresom razrušene Antakye

Članovi hrvatskog tima za spašavanje državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, koji je nakon razornog potresa upućen u Tursku danas se tijekom poslijepodnevnih sati vratio svojim domovima. Tim od 41 osobe i sedam pasa iz Rijeke, Zagreba i Osijeka odradio je ono što je trebalo i ono što se moglo, ali svi navode da su razaranja još puno gora nego li ih se može prikazati u medijima.

Na žalost operacije spašavanja su završene, a počelo je s akcijama raščiščavanja. Svi ističu da su usprkos obuci i informiranju što ih čeka na terenu bili šokirani razinama razaranja i stanjem na terenu. Kada se tome pridodju tuga i bol obitelji onih koji su ostali pod ruševinama, navode da su veliki dio vremena i sami radili sa suzama.

U bazi na Čavlima pored obitelji i najmilijih, riječki dio tima dočekali su predstavnici Primorsko-goranske županije predvođeni pročelnikom Ureda Županije Goranom Petrcom te grada Rijeke, kao i mnogobrojni mediji, a osim brojnih zagrljaja veselje je najviše izmamio poseban poklon za četveronožne junake ove priče.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari