Hrvoje Burić ostao potpuno sam i sa svima posvađan

Gradonačelnički kandidat Hrvoje Burić koji je na nedavnim lokalnim izborima ostvario solidan rezultat i tako Vojka Obersnela ponovno odveo u drugi krug izbora, ima velike probleme sa svojim najbližim suradnicima. Odnosno, imao ih je do danas, jer od danas osim Burića nema niti jednog vijećnika s njegove liste

Podsjetimo, odmah na početku, prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća u sukob je došao sa svojom kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika, odnosno novom gradskom vijećnicom Moranom Jokić koje se odrekao zbog nedolaska na prvu sjednicu Gradskog vijeća. Kasnije je Morana Jokić pristupila HNS-u.

Problemi i u županiji

Hrvoje Burić član je i Gradskog vijeća Rijeke i Županijske skupštine gdje je u dva navrata bio presudan glas SDP-u kod donošenja odluka. Njegova lista tu je imala još jednog vijećnika, gradonačelnika Delnica Ivicu Kneževića s kojim se također obračunao putem medija nakon čega ga je i on napustio. Knežević se tada medijima obratio pismom u kojem piše da se nakon postupaka Hrvoja Burića na zadnjoj sjednici (Burićeva podrška SDP-u) županijske Skupštine osjećao izdanim, nevažnim i prodanim. Također je u pismu naveo kako su prije izbora imali dogovor da Burić bude nositelj liste, ali da neće sjediti i u županiji i u gradu. Njega je u Županijskoj skupštini trebao zamijeniti gradonačelnik Vrbovskog.

Današnja tiskovna konferencija  

Danas je održao tiskovnu konferenciju na kojoj je optužio svojeg drugog kandidata za zamjenika i gradskog vijećnika Marinka Koljanina, kako ga je napustio samo zbog novaca odnosno kako bi kao nezavisni vijećnik zadržao novac koji inače dobivaju stranke za svoj rad. Isti razlog naveo je i kod Josipa Kukuljana, također vijećnika s Burićeve liste.

Unatoč činjenici što se Josip Kukuljan isprofilirao kao građanski aktivist u “slučaju Energo” ponajviše kroz Facebook grupu “Protiv skupog Energa” i činjenici da je istu grupu iskoristio za promociju lika i djela Hrvoja Burića čime mu je zasigurno priskrbio pozamašan broj glasova, Burić smatra kako su i Kukuljan i Koljanin izabrani u gradsko vijeće isključivo zato što su bili na njegovoj listi.

Da stvari kod Burića baš ne funkcioniraju najbolje dokazuje i njegovo razilaženje od vijećnika takozvanog “srednjeg bloka” s kojima je surađivao odmah na početku ovog mandata. Prema njegovim riječima na današnjoj tiskovnoj konferenciji, razlog je nemogućnost dogovora oko radnih tijela. Stvarni razlog možda ipak leži u sukobu koji su stranke koje čine srednji blok imale s Hrvojem Burićem u županiji gdje je on iznenada podržao SDP. Kakva će biti njegova uloga u gradskom vijeću biti će poznato uskoro.

U nastavku pogledajte snimku tiskovne konferencije NL Hrvoja Burića…

https://www.facebook.com/rijekabuducnosti/videos/286403455177573/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari