Humanitarna udruga “Koga briga..” u Fužinama priređuje gastro-feštu s ciljem kupnje egzoskeleta za teško pokretne osobe!

Foto: Facebook

Sav novac prikupljen od prodaje slasnih zalogaja namijenjen je za kupovinu rehabilitacijskog uređaja

Humanitarna udruga “Koga briga..” nastavlja sa svojim ljetnim humanitarnim akcijama. Ovoga puta vode sudionike u u šumu i na jezero – u Gorski kotar! 10. kolovoza Fužine će biti domaćin velike humanitarne gastro-zabavne fešte.

Sedam ekipa sastavljenih od goranskih (a možda i koje druge) lokalnih samouprava natječe se u kuhanju gulaša od divljači, odnosno od divlje svinje.

Uz to, sedam ekipa sastavljenih od novinarskih redakcija i turističkih zajednica natječe se u kuhanju knedli punjenih domaćim pekmezom od goranskog voća. A član udruge Edi Prodan kuha lončinu klope “na žlicu”.

Sve to, dakako, vrijedni volonteri “Koga briga..” prodavat će okupljenima, a sav novac namijenjen je za kupovinu rehabilitacijskog uređaja što se zove egzoskelet, a koristi se u rehabilitiranju nepokretnih ili vrlo teško pokretnih osoba (tetraplegičari, paraplegičari, cerebralci, bolesnici poslije preživljenog moždanog udara, stradali u prometnim ili drugim nesrećama…).

Za sve zainteresirane pripremili su i zabavne igre: natjecanje u veslanju u gumenim čamcima s jedne na drugu obalu jezera “Bajer” ili pilanje balvana… Stoga pozivaju sve koji se misle iskušati u tim igrama da se prijave na njihovoj facebook stranici.

Ekipe za veslanje broje četiri člana, a one za pilanje dva člana. Kotizacija za veslanje je 200 kuna, a za pilanje 100 kuna po ekipi. Svi natjecatelji za uspomenu dobivaju majice kratkih rukava s logom “Koga briga..”, a najbolji dobivaju i nagrade.

I na kraju, večer završava koncertom legendarnih i udruzi uvijek vjernih “Kantridersa”!

Okupljanje kuharskih ekipa i pripreme za kuhanje počinju u 16.00 sati, a s kuhanjem se starta u 17.00 sati.

Zainteresirani, prijavite se, gosti – dođite u Fužine 10. kolovoza!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari