HVALA SVIMA! U samo tri dana za Alena je prikupljen veći dio potrebnog iznosa novca

Alen Sušić, 13-godišnji dječak iz Cresa, potrebito je dijete s teškoćama u razvoju

Kako smo već pisali, dijagnosticirane su mu spastična cerebralna paraliza, generalizirana idiopatska epilepsija i epilepsijski sindromi, astigmatizam, ekvinovarus oba stopala, živčano-mišićna (neuromuskularna) skolioza i niz drugih stanja.

(FOTO) POMOZIMO! Pokrenuta humanitarna akcija za dječaka Alena Sušića (13) iz Cresa

Dana 12 listopada, u Facebook grupi Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju ‘Ruka u ruci’, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za kupnju stajalice i komunikatora, čime bi Alenov život postao nešto jednostavniji.

Danas, 15 listopada, simbolično na Svjetski dan pješačenja, iz Udruge ‘Ruka u ruci’ stigla je obavijest kako se u samo tri dana prikupio veći dio potrebnog iznosa od 45.000 kuna, piše portal APSYRTIDES.info. Naime, na računu Alenove majke do ovog trenutka prikupljeno je 33.000,00 kn dok je na račun Udruge ‘Ruka u ruci’ uplaćeno 2.605,00 kn, a donacije su pristizale iz svih dijelova Republike Hrvatske, kao i iz inozemstva.

“Alenovi prijatelji i poznanici, učenici škola u Cresu, također prikupljaju donacije prodajom kolačića ovog tjedna čime se očekuje približavanje ukupnom iznosu potrebnom za Alenovu stajalicu i komunikator. Ukoliko bude nedostajao dio iznosa za podmirenje troškova kupnje stajalice i komunikatora, iznos će nadomiriti Alenovi roditelji, dok, ako se prijeđe potreban iznos, Alenovi roditelji će ga donirati Udruzi Ruka u ruci za provođenje aktivnosti Udruge. Kupnja stajalice provesti će se tijekom tjedna i Alen će ju dobiti kroz 2-3 tjedna. Za prilagodbu komunikatora majka već obavlja pozive i potrebne preglede kako bi Alen vrlo skoro dobio i njemu prilagođen komunikator. Hvala svima na uključenju u humanitarnu akciju, širenju ljubavi, razumijevanju, solidarnosti i prihvaćanju svih teškoća s kojima se Alen i njegovi roditelji susreću”, istaknula je u objavi Vedrana Maver, predsjednica Udruge.

Posebne zahvale idu svim ljudima dobroga srca na nesebičnim donacijama.

Alenu Sušiću iz Cresa želimo sve najbolje kroz život!
Vedran Morin
Fotografije ustupila Alenova mama putem udruge ‘Ruka u ruci’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari