I JA ŽELIM ČITATI! U utorak predstavljanje dviju knjiga posvećenih teškoćama čitanja

Foto: Ilustracija

Kampanjom se hrvatska javnost želi upozoriti na probleme osoba s teškoćama čitanja i disleksijom

U utorak, 7. ožujka, u 11.00 sati u dvorani Zajednice Talijana (Matije Gupca 23, 2. kat) iznad Središnjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka, bit će održano predstavljanje dviju knjiga posvećenih teškoćama čitanja, u sklopu nacionalne kampanje I ja želim čitati!

Autorica Maja Kelić predstavit će knjigu Ovladavanje čitanjem: priručnik za logopede, učitelje i roditelje, a o romanu s temom disleksije, Nemreš bit pametan: empatija kao nužnost, u izdanju Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, govorit će autorica romana, Sonja Zubović.

Predstavljanje se organizira u okviru nacionalne kampanje “I ja želim čitati!” čiji je organizator Hrvatsko knjižničarsko društvo. Kampanjom se hrvatska javnost želi upozoriti na probleme osoba s teškoćama čitanja i disleksijom.

Procjene su da pet do deset posto populacije u Hrvatskoj ima disleksiju. Ako se na vrijeme ne dijagnosticiraju, teškoće čitanja mogu dovesti do odustajanja od učenja i utjecati negativno na ostale vidove života.

Suorganizatori su zbivanja Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za čitanje, Naklada Slap i Gradska knjižnica Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari