Video | I OVO JE MOGUĆE! U Lovranu učenici marende biraju sa švedskog stola: ‘Meni je ova marenda jedan od najboljih trenutaka u danu’

Jedinstveni u Primorsko-goranskoj županiji, a sigurni smo i šire. OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu svojim učenicima za marendu nudi švedski stol! Više u video prilogu.

‘Meni je ova marenda jedan od najboljih trenutaka u danu jer nikad nisam probao bolju marendu od ove’, rekao je Nikolas, učenik 2. razreda za Kanal Ri.

Dječja iskrenost i sreća nema cijene. I, da – ovo nije hotelski doručak već marenda u osnovnoj školi!

‘Stol je raznolik, mlijeko, jogurt, žitarice, sir, salama, voće, povrće, voće i povrće svaki dan, za sve učenike naše škole’, objasnila je ravnateljica škole Iva Erceg.

A učenika ima 423, od toga njih 400 prima školsku marendu. No i prije odluke Vlade o besplatnom obroku, 80 posto njih uzimalo je marendu u školi.

‘Uzeo sam si sendvič, za popit čaja i ako ima neki kolač ili puding. Ova marenda je savršena, najbolja u Hrvatskoj’, kaže Gabrijel, učenik 6. razreda.

Proteklih mjesec dana odlukom Vlade učenici u školama imaju jedan besplatan obrok. U cijeloj državi uzima ga 96 posto učenika. No velike su razlike u marendama školaraca od škole do škole. U Lovranu učenici tako sami biraju što žele jesti.

‘Roditelji su zadovoljni, mi smo sa njima ušli u tu priču preko školskog odbora, tako da su prihvatili i dali nam veliku podršku’, ističe ravnateljica.

S marendom na principu švedskog stola škola je počela još prije šest godina. Za vrijeme pandemije su obustavili ovakav način marende, ali početkom ove školske godine sve su vratili na staro, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari