I Rijeka svoje krivotvorene diplome ima: Lažna učiteljica radila u školi na Škurinjama

Photo: Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Informaciju o pronalasku lažne diplome potvrdio je i Učiteljski fakultet

U okviru sustavne provjere diploma zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na Sveučilištu u Rijeci, otkrivena je prva krivotvorena diploma i to na Učiteljskom fakultetu, a vlasnica diplome učiteljica je Osnovne škole Ivana Zajca.

Radi se o učiteljici koja je predavala u razrednoj nastavi, a informaciju o pronalasku krivotvorene diplome potvrdio je i sam Učiteljski fakultet.

Prva krivotvorena riječka diploma ujedno je sedma lažna diploma otrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine, a kako navodi dekanica prof. dr. Lidija Vujičić, riječ je o diplomi iz 2005. godine, dok se uvidom u studentski dosje utvrdilo da vlasnica diplome nikada nije diplomirala te je studentska prava izgubila 2012. godine. Na fakultetu se u njenom dosjeu još uvijek nalazi i indeks, javlja Novi list.

S obzirom na to da je lažna učiteljica studij upisala po »starom sistemu«, odnosno prije uvođenja Bolonje, znači da je imala rok od osam godina da završi fakultet i stekne diplomu, a to joj očito nije pošlo za rukom. Učiteljica je ipak svoju žarku želju da stane za katedru ostvarila na ilegalan način, a za datum diplomiranja odabrala je godinu prije nego je uopće upisala fakultet.

Dekanica prof. dr. Vujičić ističe da je fakultet odmah po otkrivanju lažne diplome obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječki Rektorat, kao i Državno odvjetništvo.

Ravnateljica Josipa Gračanin na upit o krivotvorenoj diplomi poručila je da nema službeni komentar, a u Ministarstvu znanosti i obrazovanja poručiliu su da nisu ovlašteni davati više informacija te da je sve prijavljeno nadležnim tijelima.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari