Idućeg tjedna na Korzu “Brisanje Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja”

U petak 14. veljače, na sam Dan ljubavi, nestat će i će i “mrske građevine iz tog doba kao što su Titov most, tunel Učka i čitavo Škurinje

Jedan Facebook događaj ovih dana izazvao je veliko zanimanje korisnika najveće društvene mreže!

Pod nazivom “Brisanje Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja” inicijativa “AUPIČKU” (Alternativna agencija za urbanu underground realizaciju programa za 2020.) koja djeluje pod sloganom “Nama ne trebaju milijuni, mi imamo dobru volju” pozvala je građane da se 14. veljače, na sam Dan ljubavi, od 17-20 sati okupe na Korzu kako bi kolektivno zaboravili – Jugoslaviju.

Njihov poziv na ovaj događaj prenosimo u cijelosti:

“Ove ćemo godine konačno, upravo na Dan ljubavi, iz kolektivnog sjećanja izbrisati najveći izvor mržnje utkan u svako hrvatsko biće – sjećanje na Jugoslaviju.

Spominjanje ove zločinačke tvorevine preko noći će biti izbačeno iz knjiga, užbenika i radnih bilježnica za osnovnu i srednju školu, a vrijeme proteklo između ’45. i ’90. ostat će zapamćeno kao ono-o-kojem-se-ne-govori.

Simboličnim izvođenjem gimnastičke zvijezde iz uma će svakog okupljenog poštenog domoljuba nestati i najmanja uspomena na doba najvećeg mraka ikad zabilježenog nakon otkrića vatre, a nestat će i mrske građevine iz tog perioda kao što su Titov most, tunel Učka i čitavo Škurinje.”, piše u svome pozivu inicijativa AUPIČKU.

Organizatori su objavili i upute za što temeljitije brisanje memorije gimnastikom!

“Kako bi čim temeljitije ljubavlju i gimnastikom izbrisali uspomenu na ovu mrsku tvorevinu, od presudne je važnosti izvesti zvijezdu čim pravilnije. Narednih 11 dana posvetite se vježbanju brisanja Jugoslavije iz kolektivne svijesti.”, poručili su u objavi uz događaj.

Vježbu zvijezde su i ilustrirali!

Jeste li spremni na ovakvo kolektivno brisanje memorije?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari