RAZNOLIK PROGRAM

Idući tjedan počinju Dani Trsata 2022.; Donosimo cjeloviti program događanja

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Vijeće mjesnog odbora Grad Trsat u suradnji s Klubom prijatelja Grada Trsata, Hrvatskom čitaonicom Trsat, Gradskom glazbom Trsat, Gradskom knjižnicom Rijeka- ogranak Trsat, UAB Rijeka – ogranak Trsat organizira obilježavanje Dana Trsata koje će se održati od 18. do 24. travnja 2022. godine.

Oglas

Otvorenje Dana Trsata upriličit će se u ponedjeljak, 18. travnja, s početkom u 17 sati mimohodom u svečanim povijesnim odorama, od Dvorane mladosti do Trsatske gradine.

U utorak, 19. travnja s početkom u 18 sati, u prostorijama GKRi – ogranak Trsat, Trg Viktora Bubnja 1, predstavit će se knjiga “100 frankopanskih gradova- povijesni vodič po frankopanskim posjedima u Hrvatskoj”.

VIDEO DANA:

Restoran Trsatika će u srijedu, 20. travnja, ugostiti program “Frankopani za stolom” na kojem će chef Dragan Visković predstaviti tradicionalna jela u nekoliko sljedova. Predviđeno trajanje programa je od 14 do 18 sati, a zbog ograničenog broja mjesta dolazak je potrebno unaprijed najaviti restoranu Trsatika. Istoga dana u 19 sati Gradska glazba Trsat održat će koncert u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

U četvrtak, 21. travnja, u 10 sati obilježit će se Oslobođenje Trsata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku NOB-a, u Ulici Slavka Krautzeka te na Trsatskom groblju. Svečana akademija povodom 75. godišnjice oslobođenja Trsata održat će se u Hrvatskoj čitaonici Trsat, s početkom u 18 sati.

Povijesni spektakl Povratak Frankopana održat će se u subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja raznolikim programom koji će trajati od jutarnjih do večernjih sati.

U sklopu “Povratka Frankopana”, u subotu, 23. travnja, u prostorijama Hrvatske čitaonice Trsat od 9 do 13 sati bit će održan stručni skup znanstvenog karaktera “Trsat- čuvar frankopanske baštine”.

Manifestacija će obuhvatiti i sajam starih zanata, vožnju kočijom, demonstraciju starovjekovnog streličarstva, kreativne radionice i lutkarske predstave za djecu, mimohod ulicama Trsata, svete mise u crkvi Sv. Jurja, upriličenje povijesne bitke za Gradinu, te večernji koncert uz ugostiteljsku ponudu.

Exit mobile version