RAZNOLIK PROGRAM

Idući tjedan počinju Dani Trsata 2022.; Donosimo cjeloviti program događanja

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Vijeće mjesnog odbora Grad Trsat u suradnji s Klubom prijatelja Grada Trsata, Hrvatskom čitaonicom Trsat, Gradskom glazbom Trsat, Gradskom knjižnicom Rijeka- ogranak Trsat, UAB Rijeka – ogranak Trsat organizira obilježavanje Dana Trsata koje će se održati od 18. do 24. travnja 2022. godine.

Otvorenje Dana Trsata upriličit će se u ponedjeljak, 18. travnja, s početkom u 17 sati mimohodom u svečanim povijesnim odorama, od Dvorane mladosti do Trsatske gradine.

U utorak, 19. travnja s početkom u 18 sati, u prostorijama GKRi – ogranak Trsat, Trg Viktora Bubnja 1, predstavit će se knjiga “100 frankopanskih gradova- povijesni vodič po frankopanskim posjedima u Hrvatskoj”.

VIDEO DANA:

Restoran Trsatika će u srijedu, 20. travnja, ugostiti program “Frankopani za stolom” na kojem će chef Dragan Visković predstaviti tradicionalna jela u nekoliko sljedova. Predviđeno trajanje programa je od 14 do 18 sati, a zbog ograničenog broja mjesta dolazak je potrebno unaprijed najaviti restoranu Trsatika. Istoga dana u 19 sati Gradska glazba Trsat održat će koncert u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

U četvrtak, 21. travnja, u 10 sati obilježit će se Oslobođenje Trsata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku NOB-a, u Ulici Slavka Krautzeka te na Trsatskom groblju. Svečana akademija povodom 75. godišnjice oslobođenja Trsata održat će se u Hrvatskoj čitaonici Trsat, s početkom u 18 sati.

Povijesni spektakl Povratak Frankopana održat će se u subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja raznolikim programom koji će trajati od jutarnjih do večernjih sati.

U sklopu “Povratka Frankopana”, u subotu, 23. travnja, u prostorijama Hrvatske čitaonice Trsat od 9 do 13 sati bit će održan stručni skup znanstvenog karaktera “Trsat- čuvar frankopanske baštine”.

Manifestacija će obuhvatiti i sajam starih zanata, vožnju kočijom, demonstraciju starovjekovnog streličarstva, kreativne radionice i lutkarske predstave za djecu, mimohod ulicama Trsata, svete mise u crkvi Sv. Jurja, upriličenje povijesne bitke za Gradinu, te večernji koncert uz ugostiteljsku ponudu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari