ODLUKOM GRADONAČELNIKA

Imenovana radna skupina za savjetovanje o prostoru bivše dječje bolnice Kantrida

Foto: Riportal

Odlukom gradonačelnika imenovani su članovi radne skupine za provedbu kružnog savjetovanja o prostoru bivše dječje bolnice Kantrida čiji je cilj osigurati participaciju svih uključenih u proces donošenja odluka o budućoj namjeni kompleksa bivše dječje bolnice Kantrida.

Savjetovanje koje će uključivati i javnost će na inicijativu gradskih vijećnika Grada Rijeke provest će Upravni odjel za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo.

Za voditelja radne skupine predložen je zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, a za članove radne skupine pročelnica Upravnog odjel za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo Ljiljana Buljan (zamjena – Zdenka Radić Kordić); pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života Karla Mušković (zamjena – Jasna Grgurić Malović), pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Denis Šulina (zamjena – Mirjana Smokrović Koludrović) i Hana Paleka, u ime stranke Možemo (zamjena – Nebojša Zelić).

Prilikom provođenja višestrukog savjetovanja provest će se analiza dostupne dokumentacije, definirati ciljevi i aktivnosti, što će uključivati i konzultacije predstavnika jedinice lokalne samouprave, a također će se provesti i konzultacije s predstavnicima zdravstvenih i socijalnih ustanova, civilnog društva, gradskog vijeća i gradske uprave.

Prikupljeni nalazi će se strukturirati u osnovni ‘policy’ dokument kojim će se ponuditi opcije za viziju transformacije prostora bivše dječje bolnice na Kantridi, nakon čega će se raspravljati o prijedlozima te dogovoriti o specifičnim aktivnostima kojima se trebaju dopuniti argumenti i razriješiti otvorene dileme. Nakon korekcije i konzultacija s izabranim dionicima nužnima za cjelovito predstavljanje problema i mogućnosti budućeg razvoja prostora, izradit će se i dostavit finalnu verziju prijedloga za transformaciju i razvoj prostora bivše bolnice na Kantridi.

Cilj višekružnog savjetovanja je osigurati participativni pristup u kojem su svi dionici uključeni u proces donošenja odluka o namjeni kompleksa bivše dječje bolnice Kantrida, te će rezultati provedenog višekružnog savjetovanja biti uzeti u obzir kod donošenja prostorno-planske dokumentacije.

Planirani rok provedbe višekružnog savjetovanja je prosinac 2024. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari