EVO TKO JE IMENOVAN

Imenovani članovi upravnih vijeća Gradske knjižnice i Gradskog kazališta lutaka

Na 73. gradonačelnikovom kolegiju imenovani su, u ime Grada Rijeke kao osnivača ustanova kulture, članovi Upravnog vijeća Gradske knjižnice Rijeka te Kazališnog vijeća Gradskog kazališta lutaka.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović u Upravno vijeće Gradske knjižnice Rijeka imenovao je dr.sc. Srećka Jelušića, Dunju Kučan Nikolić te Ljiljanu Cvjetović.

Prema Zakonu o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti, upravno vijeće ima pet ili sedam članova, od kojih većinu imenuje osnivač iz redova istaknutih kulturnih, javnih, znanstvenih djelatnika, pravnih, ekonomskih i financijskih stručnjaka, jednoga bira stručno vijeće, a ako ono nije osnovano, stručno knjižničarsko osoblje iz svojih redova, te jednoga člana biraju svi radnici sukladno zakonu kojim se uređuju radni odnosi.

U Kazališno vijeće Gradskog kazališta lutaka imenovani su Petra Pejić-Papak, Nina Sabo i Nebojša Zelič.

Prema Zakonu o kazalištima, kazališno vijeće javnog kazališta i javne kazališne družine ima pet ili sedam članova od kojih većinu imenuje osnivač.

Članovi Upravnog, odnosno Kazališnog vijeća, imenovani su na mandat od četiri godine, a izmjenama zakona ovlast za imenovanje je s Gradskog vijeća prebačena na gradonačelnika kao izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave.

Realizacija osmišljavanja i kreiranja sadržaja na portalu Moja Rijeka

Gradonačelnik Filipović odobrio je realizaciju osmišljavanja i kreiranja sadržaja na gradskom portalu Moja Rijeka, koji se trenutno nalazi u prijelaznoj fazi, odnosno fazi sadržajnog preoblikovanja u portal za mlade. Proces sadržajnog preoblikovanja portala Moja Rijeka u portal za mlade predstavlja ostvarivanje mjere iz Programa za mlade Grada Rijeke za razdoblje 2023. – 2030. godine, a koja se odnosi na formiranje medijskog kanala za distribuciju informacija mladima, za educiranje i istraživanje potreba mladih.

Preoblikovanjem portala Moja Rijeka u portal za mlade nastojat će se bitno više no do sada utjecati na informiranost i participaciju mladih u kulturnim i drugim sadržajima te u kreiranju istih, kako je Programom za mlade i predviđeno. Za realizaciju osmišljavanja i kreiranja sadržaja na gradskom portalu Moja Rijeka u proračunu Grada Rijeke za 2024. godinu osigurano je 19.910,00 eura.

Donesena nova Odluka o određivanju javnih parkirališta s naplatom

Donesena je nova Odluka o određivanju javnih parkirališta s naplatom, budući da su u proteklom razdoblju došlo do promjene okolnosti zbog kojih je bilo potrebno pristupiti izmjenama odluke.

Tako se, s obzirom na proširenje parkirališnih kapaciteta unutar KBC-a na lokaciji Sušak, ukida naplata parkiranja u Ulici Vjekoslava Dukića, a nakon što završe komunalni radovi na toj prometnici. Naime, trenutno zbog radova nije niti moguće parkirati na parkirališnim mjestima koja se nalaze na toj prometnici.

U zoni 2A uvodi se novo javno parkiralište uz naplatu naziva Krešimirova – zapad koje se nalazi ispred zgrade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci, na adresi Krešimirova ulica 52 A. Parkiralište će  imati sedam parkirališnih mjesta.

U istoj zoni uvodi se još jedno novo naplatno parkiralište naziva Franje Čandeka, koje se nalazi u Ulici Franje Čandeka kod kućnog broja 46, a s ciljem povećanja stupnja sigurnosti pješaka i ostalih sudionika u prometu.

Suglasnost za sklapanje ugovora s tvrtkom ACI – Gitone u vezi izgradnje prilaza budućoj ACI marini

Gradonačelnik Filipović dao je suglasnost za sklapanje Ugovora o međusobnim pravima i obvezama između Grada Rijeke i tvrtke ACI – GITONE u svezi rekonstrukcije raskrižja Demetrova ulica – ulica Senjsko pristanište, odnosno budućeg prilaza luci nautičkog turizma Porto Baroš.

U svrhu povezivanja buduće ACI marine Rijeka na cestovnu infrastrukturu grada Rijeke, potrebno je rekonstruirati raskrižje Demetrova ulica – ulica Senjsko pristanište, radi čega je tvrtka ACI – GITONE izradila idejni projekt. Ugovorom se predlaže utvrditi da ACI – GITONE preuzima obvezu u ime i za račun Grada Rijeke izraditi odgovarajuću projektnu dokumentaciju, snositi sve troškove u svezi rekonstrukcije raskrižja, kao i riješiti imovinsko-pravne odnose na području zahvata.

Donesen je niz odluka vezanih uz gospodarenje gradskim poslovnim prostorima, stanovima i zemljištima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari