OVE SUBOTE

Inkluzivna izvedba „Glorije“ u subotu u „Zajcu“

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca najavljuje inkluzivnu izvedbu svoje nove uspješnice, dramske predstave „Glorija Ranka Marinkovića u režiji Senke Bulić, u subotu, 8. lipnja 2024. s početkom u 18 sati.

Predstava će biti pristupačna i za osobe s invaliditetom osiguravanjem rampi za osobe koje se kreću pomoću kolica, potom audiodeskripcije za slijepe i slabovidne osobe, inkluzivnih titlova i prevoditelja na hrvatski znakovni jezik za gluhe i nagluhe osobe, te povoljnijih cijena ulaznica za socijalno deprivilegirane skupine.

Nakon predstave sva je publika pozvana na razgovor s glumačkom i autorskom ekipom predstave, uz sudjelovanje Tee Rubeša iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Rijeci i Maje Ogrizović, inicijatorice i voditeljice inkluzivnih programa.

Inkluzivna izvedba „Glorije“ u „Zajcu“ organizirana je u partnerstvu s udrugom Filmaktiv kroz program Kultura svima.

U cilju stvaranja pristupačnijeg kazališta svim građanima, riječki HNK već niz godina osigurava besplatne ulaznice osobama s invaliditetom, nezaposlenim građanima, studentima s prosjekom ocjena višim od 4.5, udrugama socijalno deprivilegiranih osoba, a ulaznice s popustima koriste umirovljenici, djeca, studenti, grupe itd.

Inkluzivna izvedba „Glorije“ u subotu, a i razgovor nakon predstave, korak je dalje u nastojanju da kazalište, osim što mora biti fizički dostupno, bude i prostor u kojem će se svi građani osjećati jednako pozvano i dobrodošlo. Najava je to ujedno i kontinuirane prakse inkluzivnih izvedbi predstava u „Zajcu“ i druženja publike nakon predstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari