21. IZLOŽBA

Galerija | Inovatori iz PGŽ-a osvojili 11 odličja na međunarodnoj izložbi inovacija Arca

Inovatori iz Primorsko-goranske županije na 21. međunarodnoj izložbi inovacija Arca u Zagrebu osvojili su 11 odličja, i to dva zlata, tri srebra i šest bronci.

Nastup županijskih inovatora organiziran je u suradnji Saveza udruga inovatora Rijeka i Centra za inovacije i transfer tehnologije Rijeka uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije.

Na izložbi su bile predstavljene brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice, i to kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i 12 zemalja iz cijelog svijeta.

Na izložbenom prostoru SUIR-a predstavljeno je čak 18 inovacija iz građevinarstva, elektrotehnike, elektronike, energetike, informatike, strojarstva i praktičnih rješenja za poboljšanje svakodnevnice. Zlatnu medalju osvojila je ručna presa za kućno smeće „Rukopres“ Nela i Zlatko Šakića iz 3D design Šanel i samoodrživi fuzijski reaktor Lovre Mraovića iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka u kategoriji mladih inovatora.

Izložba Arca 23 se održala uz pokroviteljstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo te supokroviteljstva HAMAG-BICRO-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari