SVE VEĆI PROBLEM

Inspekcija izdala prekršajne naloge zbog zagađenja mora u Kostreni: “Onečišćenje je povezano s rafinerijom i problem je cijelog Kvarnera”

Ovo nije problem samo Kostrene, nego cijelog područja Kvarnera, smatra načelnik Dražen Vranić

A o situaciji onečišćenog mora i rafinerije koja muči Kostrenjane i onome što se poduzima  više je kazao načelnik Dražen Vranić.

“Mi nažalost već više od godinu dana imamo problem sa onečišćenja zbog rafinerije. Radili smo dodatne monitoringe i pretrage, a sve nalaze smo slali nadležnima da poduzmu određene korake jer mi kao općina to ne možemo. Sada je konačno došla obavijest da je inspekcija pokrenula potrebne postupke i izdala prekršajne naloge”, rekao je Vranić.

Ovo nije problem samo Kostrene, nego cijelog područja Kvarnera, smatra Vranić.

“Mi smo nonstop u kontaktu s rafinerijom, a nažalost, njihovi su odgovori šturi. Kvaliteta mora ovdje je izvrsne kvalitete. Monitoring koji se radi vezano za prisustvo ugljikovodika smo sami naručili i plaćamo kako bi zaštitili naše mještane i posjetitelje”, rekao je.

Monitoring je pokazao prisutnost ugljikovodika na plažama na području rafinerije, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari